Pepper   50liefde   50plusmatch   Ondeugend daten  Lexa   Relatieplanet   Parship    EliteDating    Hete profielen   FlirtPlek    Victoria Milan   Seksbuddy  Dreammatch

10 tips om je relatie levendig te houden

RelatieklikOké, en dan heb je na het vele daten eindelijk de liefde van je leven, en dan? Hoe houdt je die vast? Hoe zorg je ervoor dat de liefde van je leven ook je hele leven bij je blijft? Nou, dat lees je hier.

We hebben hier 10 belangrijke do’s en don’ts op relatiegebied samengevat.

1. Blijf je voor elkaar interesseren
Dit is géén kwestie van tijd, maar van aandacht. Een belangrijke reden waarom veel stellen uit elkaar groeien is vooral omdat ze zich minder verdiepen in de belevingswereld van hun partner. Ze verwarren het gevoel van vanzelfsprekendheid met ‘elkaar goed kennen’. Blijf dus geïnteresseerd in elkaars doen en laten.

2. Treedt samen buiten jullie comfortzone
Partners die samen iets enerverends doormaken – zoals omwille van de wetenschap aan elkaar vastgetapet door een grote betonnen buis kruipen of meedoen aan een danscompetitie – blijken achteraf meer verliefd dan stelletjes die relaxt uit eten gaan. Alles wat het lichaam opwindt, helpt blijkbaar ook passie stromen. Samen uit de comfortzone gaan is goed voor de relatie. De roes van het avontuur versmelt zich met de band die je voor elkaar voelt. Doe dus eens iets anders dan anders met elkaar. Ga eens actief iets samen ondernemen, iets nieuws, iets geks, gewoon doen!

3. Ga conflicten en ruzies niet uit de weg
Conflicten en soms ruzies zijn nodig om uit te praten wat je stoort aan je partner. Ga je die uit de wegwant anders ondermijn je het vertrouwen en de intimiteit. Conflicten aangaan is goed, als je het maar met beleid doet. Raak niet verzeild in eindeloze negatieve discussies of ruzies. Doe een stap terug als dat nodig is en hervat de discussie op een ander moment als je wat bekoeld bent.

4. Accepteer elkaars persoonlijkheid
Het is leuk als je bepaalde interesses deelt met elkaar, maar dat is niet noodzakelijk. Verwacht niet van je partner dat deze een fanatiek zeiler of feestganger wordt als dat niet bij diens persoonlijkheid past. Mensen die hun partners proberen te veranderen maken zichzelf en de ander daarmee gek. Accepteer dus elkaars verschillen.

5. Houd communicatie (overwegend) positief
Relaties blijven gezond door liefdevolle communicatie en positieve aandacht. Een ruzie on onenigheid op zijn tijd is prima (alleen maar goed), maar houd de rest van de communicatie positief. Geef eens een compliment of zeg eens iets positiefs over de ander. Dat werkt enorm positief voor je relatie.

6. Een beetje egoïstisch zijn is oké
Een relatie is geven én nemen. Soms is het juist goed om eens aan jezelf te denken en te doen wat jezelf het prettigst vindt. Relaties waarin beide partners gewoon hun eigen dingen (mogen) blijven doen, houden langer stand. Zo’n relatie vraagt minder offers.

7. Seks
Hoe je het ook bekijkt, seks is (meestal) datgene wat een liefdesrelatie van een vriendschap onderscheidt. Hoewel veel partners prima ‘seksloos’ door het leven gaan, geeft regelmatige seks en lichamelijke intimiteit de relatie glans. Je komt letterlijk en figuurlijk dichter tot elkaar.

8. Blijf communiceren
Kleine misverstanden en wederzijdse onwetendheid zorgen makkelijk voor scheefgroei in de relatie. Vaak ontstaat er emotionele afstand wanneer partners hun dagelijkse doen en laten niet meer delen. Blijf dus communiceren over hetgeen je doet of gaat doen en vraag er ook naar bij de ander.

9. Houd relatierituelen levend
Mensen houden van rituelen en gewoontes. Alles wat jullie in het heden aan een gezamenlijk verleden bindt versterkt het wij-gevoel. Hou de voor jullie belangrijke dagen en tradities daarom levend. Ook kleinere, dagelijkse ritueeltjes zijn belangrijk: het gesprekje aan de keukentafel bij het ontbijt, koosnaampjes of samen een serie kijken.

10. Probeer aantrekkelijk te blijven voor je partner
Mensen zijn graag trots op hun partners. Zorg dus dat je partner trots op je kan blijven. Mensen die trots zijn op hun partner voelen zich meer aangetrokken tot die partner.

Het is natuurlijk geen keiharde must om al deze 10 punten actief in je relatie toe te passen. Het zijn een aantal belangrijke tips waarmee je aan de slag kunt. Lees ze door en pas er een aantal toe. Probeer het gewoon. Bekijk wat er in jouw relatie het beste werkt en bepaal wat er wel werkt en wat niet. Niet iedereen is hetzelfde en niet iedere relatie is hetzelfde. Je moet er zelf actief aan werken om er het beste van te maken. Het feit dat je dit leest is al een belangrijke eerste stap.

Bron: Gids voor langdurig samenzijn … op het weblog van Relatieklik.nl.

Recente acties en artikelen

Pas op voor datingscam!

Datingscam en misleiding op datingsites, dat is iets waarmee we niets te maken willen hebben uiteraard. Wij zien iedere dag meerdere scammers langskomen in de review die we doen voor onze datingsites Knuz.nl en Relatieklik.nl. Als be...

9 juni 2017

3 dagen gratis op Pepper!

Pepper heeft een leuke actie speciaal voor jou. Je kunt nu 3 dagen 100% gratis van alle functionaliteiten op Pepper gebruikmaken.Na die 3 dagen zit je nergens aan vast!Probeer het dus gewoon eens uit en bekijk welke leuke si...

19 mei 2017