Parship Interview met Femke van der Hoeven

8 januari 2015

Parship - Femke van der HoevenOver Femke van der Hoeven:

Wie ben jij en wat is jouw specialisatie? Femke van der Hoeven, country manager bij datingsite PARSHIP.nl. In deze functie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Nederlandse tak van de site. Hoe lang ben je al werkzaam bij Parship binnen deze functie? Ik werk bijna 4 jaar bij datingsite PARSHIP. Ik ben begonnen als marketing communicatie manager en na 2 jaar werd ik country manager. Wat heb je hiervoor gedaan? Ik heb bij de VARA gewerkt op de afdeling Communicatie & Marketing en bij Radio 538 als PR Manager.

Over Parship:

Parship,† waarom is destijds voor die naam gekozen? Het is een samenvoeging van partner en relationship. Kun je de missie / visie / en het doel omschrijven? Het doel van onze site is om singles een serieus platform te bieden waar ze andere singles kunnen ontmoeten met de hoop dat er iemand tussen zit waar hij/zij zoín klik mee heeft dat ze een relatie krijgen. PARSHIP is de datingsite in Nederland waar singles de partner vinden die echt bij hun past. Wij matchen singles aan elkaar op basis van onze persoonlijkheidstest. We hebben een slagingspercentage van ruim 38%, iets waar wij zeer trots op zijn. Hoelang bestaat Parship al? De Nederlandse tak van het van origine Duitse bedrijf bestaat dit jaar 12 jaar, we zijn op Valentijnsdag 2003 gestart in Nederland. Hoe zou je graag omschreven willen worden door leden? Als de plek waar ze graag een kijkje nemen om met andere singles te mailen, flirten en natuurlijk de ware liefde te vinden. Waar ligt de kracht van de site als je als consument moet kiezen tussen Parship of een andere datingsite? Naast het feit dat wij de singles matchen op basis van een persoonlijkheidstest, zijn bij PARSHIP de fotoís geblurred totdat jijzelf bepaalt dat je ze vrij wilt geven. Dit betekent voor veel mensen een extra stukje betrouwbaarheid en discretie, ze staan niet met hun profielfoto op de homepage en ze bepalen zelf wie hun fotoís mag zien. Mijn collegaís van Customer Service bekijken alle nieuwe profielen om te zien of ze niet fake zijn zodat scammers bij PARSHIP al snel door de mand vallen. Op welke concurrent zou je stiekem wel een beetje willen lijken? Wat doen zij goed? Hoe presenteren zij zich? De nieuwe campagne van Pepper vind ik persoonlijk erg mooi; knap hoe zij zich binnen korte tijd in de markt neergezet hebben als een nieuwe partij binnen de datingscene.

Consumenten:

Fake profielen zijn in de datingbranche een grote ergernis. Hoe gaat Parship om met mensen die het systeem misbruiken om bijvoorbeeld te spammen? Alle teksten en profielfotoís worden handmatig gecontroleerd . Profielen met teksten en profielfotoís die na controle in strijd blijken te zijn met de Algemene Voorwaarden, worden geblokkeerd. En automatische filters scannen alle profielen op onregelmatigheden of ongepaste zaken. Daarnaast hanteren wij strenge richtlijnen voor databeveiliging. Veiligheid en transparantie staan voorop: dit moet ook wel want wij zijn lid van Thuiswinkel.org. Treedt Parship ook op tegen mensen die niet de waarheid vertellen op hun profiel? Ja, mensen kunnen een melding maken als zij een profiel tegenkomen waarvan zij denken dat er iets niet klopt. Mijn collegaís van Customer Service bekijken deze profielen en nemen indien nodig verdere maatregelen, zoals het verwijderen van een account. Hoe gaat Parship om met klachten wanneer bijvoorbeeld het abonnement is stopgezet, maar toch geld is afgeschreven? Elke klacht wordt persoonlijk afgehandeld om tot de juiste oplossing te komen. Kun je wat vertellen over de wetenschappelijke test die PARSHIP heeft ontwikkeld? Het PARSHIP-principe is de basis waarmee PARSHIP mensen aan elkaar voorstelt. Wij matchen singles op basis van persoonlijkheden, gewoontes en interesses. PARSHIPís matching is gebaseerd op persoonlijkheden die elkaar aanvullen. Met zoveel overeenkomsten als mogelijk, en zoveel verschillen als goed is voor een stabiele relatie. Heb je nog goede tips voor mensen die opzoek zijn naar een leuke date? Hoe maak je als single meer kans om een partner te vinden? Kom in beweging. Onderneem activiteiten in het kader van het vinden van een nieuwe liefde. Schrijf je in bij PARSHIP, een leuke cursus waarvan je verwacht dat er ook leuke singles naartoe komen en vergeet als laatste niet om je hartenwens te communiceren met je vrienden en collegaís. CreŽer zelf nieuwe ontmoetingen. Als je met veel verschillende mensen spontaan het gesprek aangaat (ook al denk je dat ze het niet leuk vinden en vind je het zelf spannend), komt het bijna altijd tot een leuk gesprek. Goed voor je zelfvertrouwen en soms levert het je soms zelfs nog wat meer op. Hoe ga je om met klachten en frustraties, of juist tips en ideeŽn die ontstaan op dating review sites als dating-sites-vergelijken.nl? Alle klachten en opmerkingen nemen we serieus en indien nodig gaan we met de afzender in gesprek.

Plannen/ontwikkelingen:

Zijn jullie innovatief / origineel / etc.? Waarin uit dat zich? Onze roadmap voor 2015 staat vol met uiteenlopende projecten, varierend van hoe we de communicatie tussen leden kunnen verbeteren maar ook de look-and-feel van de site te optimaliseren. Wat zijn de huidige ontwikkelingen in de datingbranche in zijn algemeenheid en hoe past Parship daar in? Met Tinder is het online daten nog normaler geworden en sociaal geaccepteerd. Iedereen kent wel iemand die zijn/haar partner online heeft ontmoet. Daarnaast zijn de 50+ ers massaal online gaan daten en dat zien wij ook terug in onze database. Zijn er plannen voor nieuwe functies en ontwikkelingen? Ja heel veel, zoals ik aangaf is onze roadmap voor 2015/2016 gevuld met uiteenlopende projecten, alles om het online daten nog leuker en succesvoller te maken voor de single.

Overige vragen:

Wat is het raarste dat je hebt meegemaakt tijdens je werk voor Parship? Raar is het eigenlijk niet maar wel heel leuk; we krijgen regelmatig geboorte- en trouwkaartjes en dit is waar we het voor doen. Het idee dat wij een handje hebben geholpen, geeft ons een goed gevoel. Wat moet zeker nog genoemd worden, dat we nog niet besproken hebben? We hebben sinds 1 januari nieuwe campagne op tv met de claim: Vind de liefde van je leven. En binnenkort weer volop op radio te horen.


Bezoek Parship