Swingen enorm populair door dramaserie “Nieuwe Buren”.

23 oktober 2014

De nieuwe televisie serie “Nieuwe Buren” zorgt voor een enorme toename in populariteit van swingen onder de Nederlandse mannen en vrouwen. Dat suggereert de erotische datingsite WebSexdate. Het aantal aanmeldingen en geplaatste oproepjes in de categorieën swingers en partnerruil is de afgelopen maand opvallend veel gestegen. Zowel de aanmelding statistieken als de statistieken m.b.t. de advertenties zijn onderzocht. Sinds de eerste aflevering van de kersverse serie is er een stijging van bijna 40% geconstateerd in het aantal koppels dat zich aanmeld op de datingsite in vergelijking met het afgelopen jaar. In diezelfde periode steeg het  aantal geplaatste advertenties zelfs met 50%.

Dramaserie Nieuwe Buren

Naar aanleiding van het boek “Nieuwe Buren” van Saskia Noort waren begin dit jaar de eerste opnames van de gelijknamige tv serie. De dramaserie is sinds eind september te zien op RTL4 en is met de hoofdrolspelers Katja en Thijs Römer, Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh nu al een hit. In de serie spelen Daan en Bracha een swingend koppel en zoeken ze contact met andere stelletjes, onder andere via het internet. Nadat de stelletjes elkaar in de serie goed hebben leren kennen gaan ook Katja en Thijs overstag wat betreft een eenmalige partner ruil.

Swingen

Hoewel voor een kleine groep Nederlanders swingen net zo oud is als de uitvinding van de fiets, zien we in advertenties van veel nieuwe leden dat er een wereld voor ze open gaat. De gedachtegang van de nieuwe swingers op de site komt overeen met de open geest van de hoofdrol spelers van de serie. Meestal betreft het man/vrouw stellen die andere stellen willen ontmoeten voor erotische ontmoetingen of intieme vriendschappen.

Conclusie

Hoewel de stijging in swingers wellicht een tijdelijke hype is vanwege de serie zouden we uit de cijfers kunnen we concluderen dat de serie “Nieuwe Buren” ervoor zorgt dat er in Nederland meer acceptatie komt voor partner ruil. Of dit werkelijk zo is zal de toekomst moeten uitwijzen.

 


Bezoek Klasseswingers