Wat gaan we doen op de eerste Valentijnsdag?

6 februari 2013

Elkaar net ontmoet en nu al Valentijnsdag, wat te doen?

Jullie hebben elkaar pas net ontmoet via een datingsite en, toeval of niet, Valentijnsdag staat voor de deur. Wat doe je dan? Uitnodigen of niet uitnodigen? Cadeau of geen cadeau? Lastige vragen zo aan het prille begin van jullie ontmoeting. Wat moet je nu doen zonder het risico te lopen alles te verknoeien?

Een afspraak met risico

ValentijnsdagValentijnsdag lijkt de ideale gelegenheid voor een eerste date, maar denk van tevoren goed na of je jullie eerste ontmoeting wel echt op deze dag wil laten plaatsvinden. Waarom? Je bent natuurlijk nog niet verliefd (althans: nůg niet), kent elkaar amper en om die redenen zou de situatie nog wel eens een beetje gÍnant kunnen worden. Valentijnsdag is immers dť dag voor verliefde mensen en zo ver zijn jullie eigenlijk nog niet. Hartjes, knuffeltjes en rode rozen zijn in jullie geval misschien een beetje misplaatst. Bewaar deze zaken daarom voor volgend jaar, voor als jullie een echt stel zijn. Jullie kennen elkaar dan beter en tegen die tijd is er niks raars aan om je geliefde een roos te geven, een kus op zijn of haar lippen te drukken en te zeggen Ďik hou van jouí.   valentijn

Een romantisch alternatief

Net doen alsof Valentijnsdag niet bestaat is eigenlijk geen optie. Ook niet verstandig: doen alsof je het vergeten bent, daar scoor je geen punten mee. Als je echter wel klaar bent voor een afspraakje, vat dan de koe bij de horens en nodig hem of haar uit vůůr Valentijnsdag, bij voorkeur rond 1 februari. Op die manier is jullie date al een stuk minder beladen en bovendien kun je dan bekijken of je op Valentijnsdag alsnog iets wilt ondernemen samen, misschien wel als beginnend stelletje? Wees tegen die tijd fijngevoelig, attent en creatief. Doe je best, maar weet wel maat te houden. Aankomen met een diamanten ring is nogal overdreven, maar een bloemetje is in dit geval perfect. Dit jaar althans. Volgend jaar vraagt Valentijnsdag wel om een groter cadeau.

Een virtuele voorproef

Wat doe je als jullie elkaar echt nog maar een paar dagen gelegen hebben ontmoet? Ga vooral niet overhaast te werk, alleen omdat het Valentijnsdag is. Profiteer daarentegen wel van de vele mogelijkheden die internet te bieden heeft. Stuur bijvoorbeeld een virtuele kaart of roos met een tactvolle boodschap. Iets in de trant van: ĎVolgend jaar hoop ik je een echte te kunnen gevení. Of eenvoudiger: ĎFijne Valentijn!í. Stijlvol en toch lief. Je kunt ook een virtueel afspraakje plannen voor een gezellige chatsessie. Zo hebben jullie toch een leuk contactmoment op de Ďbewuste dagí, maar hoef je je niet druk te maken over waar je bijvoorbeeld af moet spreken, wat je moet zeggen (in real life is toch lastiger) of wat je aan moet trekken.