Christelijke datingsites

10 februari 2015

christelijkedatingIn Amerika is het fenomeen al zeer bekend maar hier in Nederland begint het pas net vorm te krijgen; Christelijke datingsites. Het is natuurlijk de manier om een partner te vinden die hetzelfde in het geloof staat als jij en dat is in Nederland soms nog best moeilijk. In ons land kijken mensen je al snel raar aan als ze horen dat je gelovig bent. Buiten het feit dat dit zeer ongewenst is resulteert het ook vaak in het voorzichtig zijn deze informatie met nieuwe mensen te delen. Toch is het geloof een zeer essentieel onderdeel van jouw zijn en daarom kan het een grote rol in je relatie spelen als jij en jouw partner een andere kijk hebben. Toch blijken de Christelijke datingsites zeer populair. Opzoeknaarjou is heel erg populair en Christianmatch heeft bijvoorbeeld meer dan 2300 unieke profielen van evangelische en gereformeerde singles. Daarnaast worden er ook gratis dating mogelijkheden aangeboden waarbij je in contact kunt komen met andere Christenen. Gelukkig zijn de datingsites binnen de Christelijke wereld geen taboe meer. Je komt namelijk in contact met gelijkgestemde waardoor je niet continue uitleg hoef te geven aan bepaalde keuzes die je maakt. Verder hebben grote datingsites als eDarling en Be2 ook een vrij grote christelijke gemeenschap.

Voordelen

De Christelijke datingsites zijn er niet alleen maar om een date te vinden. Je kunt er namelijk ook vriendschappen op doen en mensen leren kennen waar je mee kunt filosoferen over het geloof en het leven. Of je dit digitaal of in het echte leven doet is natuurlijk helemaal aan jezelf.  Als je gelovig bent en opzoek bent naar een partner dan kunnen sites zoals samenchristen en funkyfish de uitkomst zijn voor jou. Behalve het feit dat je in contact komt met andere Christenen heb je ook nog eens het voordeel dat je vrij weinig last zult hebben van spammers of ongewenste, seksuele, verzoeken. Dit heeft er mee te maken dat je als doelgroep namelijk niet interessant bent voor bedrijven die er financieel beter van worden door je dit soort verzoeken te sturen.

 Bezint voor je begint

Als je op het punt staat om te gaan daten, ga dan voor jezelf nog eens na wat jouw motieven zijn. Wees oprecht naar jezelf toe maar ook naar anderen, op deze wijze zal je date vele malen succesvoller zijn. Zorg er bovendien voor dat je jouw eigen grenzen kent en weet. Het is niet erg om nee te zeggen op het moment dat je je niet prettig voelt en het is zelfs van belang om dit met je date te delen. Zo weet je beide waar je aan toe bent en kan je gelijk testen of je bij elkaar past. Wees geduldig en luister goed naar jezelf en naar God. Vrees niet om het geloof ter spraken te brengen, dit is immers de leidraad in je leven. Geloof is er in vele gradaties bespreek dus met elkaar of je op dezelfde golflengte zit. Het allerbelangrijkste blijft echter het volgende: heb plezier en geniet van je date. Je bent immers opzoek naar die persoon om één mee te worden, dan kan er ook best wel een lachje vanaf. Wil je meer tips lezen over online daten of heb je geen idee hoe dit online daten nu aan te pakken? Neem dan eens een kijkje op DateVisie voor online dating informatie.


Bezoek Opzoeknaarjou

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden