Een date! Wat moet ik aan?

Een date! Wat moet ik aan?

9 september 2019

kleding voor je eerste dateJe hebt je perfecte match gevonden en hij/zij wil met je afspreken. Gefeliciteerd! Nu komt een proces die velen een van de moeilijkste keuzes vinden: wat trek ik aan? Natuurlijk wil je een goede indruk maken, maar je wil ook niet over de top gaan. Kleren maken de man, maar eigenlijk ook de vrouw. In ieder geval ligt wat je aan moet vooral aan de omstandigheden. Blijf lezen voor een aantal goede tips om de juiste outfit te kiezen. 

Tips voor de mannen onder ons

Er heerst een stereotype dat mannen niet zo veel aandacht aan hun uiterlijk besteden, maar niets is minder waar. Sowieso wil elke man er goed uit zien op een eerste date zodat zij een goede indruk kunnen maken. Je kledingkeuzes zijn afhankelijk van jou als persoon, maar ook van de setting waarin je hebt afgesproken. 

Als je uit eten gaat in een chique restaurant, dan draag je een formele pantalon (geen jeans!) met een net overhemd en een mooi colbert. Als je gaat bowlen moet je juist niet in een pak komen aanzetten, maar zijn een schone spijkerbroek en leuk, flatterend t-shirt al genoeg. 

Een ander belangrijk ding om rekening mee te houden is hoe je bent als persoon. Als een maatpak nou echt totaal niet bij je past, moet je deze ook zeker niet gaan dragen. In dat geval is een mooie broek met en net gestreken overhemd al genoeg om netjes gekleed en comfortabel over te komen. 

Tips voor de vrouwen

Zelfs wanneer vrouwen het stereotype hebben dat zij voor elke gelegenheid een outfit hebben, kan het nog steeds lastig zijn om in te schatten wanneer je wat moet dragen. Je ziet het al voor je: je bent een hele dag bezig geweest om je haar te doen, en een mooie jurk aan te doen en je date komt in een kloffie aanzetten en neemt je mee naar de eerstvolgende McDonalds. Spreek daarom duidelijk van te voren af wat jullie gaan doen, en als het een verrassing is vraag in ieder geval om het type formaliteit van waar jullie heen gaan. Een jurk is een makkelijke optie omdat deze door middel van accessoires snel tot iets formeels of juist iets meer casual omgetoverd kan worden. 

Ook hier geldt het advies: blijf vooral jezelf. Als jij nooit jurken draagt, ga dat dan ook niet voor een date doen, maar trek een broek aan waar je je fijn bij voelt en combineer het met een leuke top en een paar fijne schoenen. Wat make-up betreft is het altijd goed om bij de stijl van je outfit te blijven en voor neutrale, maar uitgesproken kleuren te gaan. Of je draagt helemaal geen make-up. Zoals gezegd: doe waar je je fijn bij voelt. 

Geslachtsloze kleding

Als je iemand bent die liever niet aan een geslacht voldoet, moet je je zeker niet gaan kleden naar iets waar je je niet fijn bij voelt. Kies dan voor een combinatie van kleding dat je leuk vind en graag draagt. Als dat een strak overhemd is met een pantalon en brogues, ga ervoor! Of als het juist een heel mannelijke top is met een heel zwierige rok, doe dat gewoon! Zolang jij je comfortabel voelt en je je naar de setting kleedt, dan zal je dat vertrouwen uitstralen en wordt je date sowieso omver geblazen!

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden