Gaat het Alleen om Seks? 4 Tips om Erachter te Komen

3 april 2020

datingtipsEr zijn meerdere manieren waarop je kan beginnen met daten. Zo kan je ervoor kiezen om te speeddaten, online daten, of juist via je sociale netwerk. Het vinden van een date is één ding, maar je moet dan wel succes hebben wanneer zij ook naar dezelfde dingen op zoek zijn als jij. Daten is niet altijd even makkelijk, zeker wanneer je niet weet of ze een long-term relatie willen of juist casual seks. Hier hebben we enkele tips opgeschreven zodat jij erachter kan komen wat je date nou precies van je wil. 

1. Het gaat ze om je uiterlijk

Hoewel het heel leuk is om complimenten te krijgen over hoe je eruitziet, is het ook heel fijn om een compliment te krijgen op je persoonlijkheid. Wanneer je date echter alleen maar opmerkingen maakt over hoe je eruitziet, dan kan het zijn dat ze niet op zoek zijn naar iets inhoudelijks. 

Een manier om daarachter te komen is door, wanneer je weer een complimentje krijgt, te vragen “en welke kwaliteiten van mij vindt je aantrekkelijk?” Wanneer ze moeite hebben met het beantwoorden van deze vraag, is de kans groot dat het ze alleen om seks gaat. 

2. Gesprekken zijn altijd seksueel getint

Wanneer je praat met je date, hoe normaal het gesprek ook begint, komen jullie uiteindelijk altijd op een seksueel onderwerp uit. Het is hartstikke leuk en passend om zo nu en dan een schuine grap te maken, maar wanneer het hele gesprek die kant op lijkt te draaien zonder dat daar aanleiding voor is, dan is er iets anders aan de hand. 

Wanneer je dit tegen wil gaan kan je je date vertellen dat diepgaande en betekenisvolle gesprekken meer voor jou en je libido doen dan een schunnige conversatie. 

3. Een date is niet echt een date

Hoe fijn het ook is om samen lekker op de bank een pizza te eten, is het ook leuk om je chic aan te kleden en de deur uit te gaan. Wanneer je date blijft volhouden om thuis te blijven of om langs te komen, dan moet je even opletten. Het is namelijk makkelijker om thuis seksuele handelingen uit te voeren, maar dit moet wel van beide kanten komen. Daarnaast bestaat er de kans dat je date gewoon liever geen geld uitgeeft. 

Om dit tegen te gaan kan je een grens stellen dat je vanaf nu alleen buiten de deur op een date gaat, of pas op een date thuis na een maand. Mensen die alleen seks willen zullen snel afhaken. Niet alles hoeft Netflix en Chill te zijn.

4. Ze worden boos wanneer je geen behoefte hebt aan seks

Dit is zowel het meest duidelijke als het meest gevaarlijke signaal. Seks hebben is iets wat je samendoet, dus wanneer je geen zin hebt is het helemaal okay om geen seks te hebben. Wanneer je date hier echter boos om wordt zijn er meerdere dingen aan de hand. 

Ten eerste verwacht je date dus dat jij hen seks verschuldigd bent, en daarnaast laat het blijken dat ze jouw mening en gevoelens niet respecteren. Je hebt al het recht om nee te zeggen, zelfs wanneer je de hele avond lekker hebt geflirt en gezoend. Wanneer ze boos worden is de beste actie om naar huis te gaan/hen naar huis te sturen en er op een ander moment over praten. 


Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden