Gratis Dating als Homoseksueel op OKCupid

Gratis Dating als Homoseksueel op OKCupid

16 december 2019

homo en okcupidEen steeds populairdere datingsite onder jongeren is OkCupid. Dit is mede dankzij de progressieve indeling van de website; je hebt meerdere opties wat betreft seksuele voorkeuren en genderidentiteit. Ook kan je op OKCupid gebruik maken van een vragenlijst om, door middel van een algoritme een passende match te vinden.

Hoewel er voornamelijk hetero-mensen op OKCupid zitten, kan je ook heel makkelijk als anders geaarde terecht. In dit artikel geven we je wat ervaringen met de LGBT+ vriendelijkheid van OKCupid. 

Geen Hetero’s tegenkomen

Een van de meest opvallende functies van deze website is dat het je de optie geeft om je te “verstoppen” voor hetero’s. Dit houdt in dat jij geen heteromensen tegenkomt in de zoekresultaten en zij jou ook niet zullen zien.

Dankzij deze functie hoef je niet bang te zijn homofoben tegen te komen en kan je zonder zorgen flirten met iemand anders. Als je nog in de kast zit, hoef je dus ook niet bang te zijn dat je bekenden tegenkomt die er op deze manier achter komen, tenzij natuurlijk blijkt dat zij ook niet heteroseksueel zijn.  

Minder aanbod

Helaas is de datingpool voor LGBT+ mensen toch echt kleiner op OKCupid dan voor heteroseksuelen. Wanneer je in een kleinere stad woont, loop je ook nog eens de kans om op een gegeven moment iedereen wel een keer te hebben ontmoet. Op homoseksuelen datingsites komt dit minder vaak voor, maar loop je deze kans nog wel op OKCupid.

De “matches bij jou in de buurt” zijn daarom dus niet heel interessant. Het vergroten van je zoekradius helpt, maar heeft geen zin als je niet ver kunt/wil reizen natuurlijk. 

Veel opties, maar niet bij het zoeken

Het is heel leuk dat je zo’n uitgebreide vragenlijst hebt wanneer je je aanmeldt op OKCupid, maar de zoekfunctie mist nog wel wat variatie. Zo heb je namelijk alleen de optie “ik zoek een man” of “ik zoek een vrouw”. Als jij je identificeert als een non-binair persoon, hoe word je dan gevonden? Ook kan je niet zoeken op seksuele oriëntatie, waardoor pan- en biseksuelen toch wat meer moeite hebben bij het vinden van een geschikte partner. Je kan deze dingen natuurlijk allemaal op iemands profiel lezen, maar dan moet je wel eerst de juiste persoon vinden.

Waar het nu dus op lijkt is dat alle anders-geaarde mensen op één stapel worden gegooid en die onderling proberen te matchen zonder dat je daar als gebruiker de mogelijkheid hebt om op je persoonlijke voorkeur te zoeken.

Conclusie over OKCupid

OKCupid is een hartstikke leuke website wanneer je op zoek bent naar een gratis datingsite. Het algoritme om matches te vinden is erg interessant om uit te proberen en om te zien wat anderen hebben ingevuld. 

Het zou natuurlijk veel leuke zijn als er een groter aanbod was voor LGBT+ mensen, maar dat blijft ook deels de verantwoordelijkheid van OKCupid zelf. Wat ze nu al bieden op een voornamelijk heteroseksuele site is al erg fijn, maar wie weet groeien ze nog meer in de toekomst. Voor datingsites die zich specifiek richten op LGBT+ leden, kijk hier!

Bezoek gayParship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden