Hoe 25% van Alleenstaande 50+’ers Online een Partner Vindt

Hoe 25% van Alleenstaande 50+’ers Online een Partner Vindt

En dat is een hoog percentage...

Hoe 25% van Alleenstaande 50+’ers Online een Partner Vindt
29 september 2020

Volgens een onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlandse 50+’ers online een partner gevonden heeft. Het gaat hierbij om een onderzoek onder 545 mannen en vrouwen van boven de 50. Maar hoe komt dat zo?

Een lage drempel

Allereerst is online dating onder 50plussers erg in trek. Bijna 60% van alle ondervraagden gaven aan zich wel eens ingeschreven te hebben op een datingsite. Daarnaast hebben meerdere ondervraagden ook uitgelegd dat een datingsite laagdrempelig is en een goede manier om in contact te komen met andere mensen. Je hebt buiten het internet nou eenmaal een kleinere kring met leeftijdsgenoten.

Tegen Eenzaamheid

Ook blijkt dat veel 50plussers juist gaan daten omdat zij zich eenzaam voelen. Dit kan komen door een scheiding van een vorige partner, of omdat hun partner is overleden. Via via horen zij dan verhalen van leeftijdsgenoten die nu weer gelukkig zijn en nemen dan zelf ook de sprong in het diepe. Uit onderzoek van het ouderenfonds blijkt dat 1 miljoen 55plussers zich eenzaam voelen. Sommigen van hen, rond de 200.000 mensen, hebben slechts één keer per maand contact met een ander. Daar moet verandering in komen.

Doordat vrijwel iedereen internet heeft, wordt er steeds meer online gekeken om contacten te leggen. Van de deelnemers aan het onderzoek, gaf 19% aan dat zij op dit moment aan het daten waren.

Websites voor 50plussers

Naast de reguliere datingsites, heb je ook datingsites die zich specifiek richten op oudere mensen. Dit helpt mensen om sneller contact te kunnen leggen met leeftijdsgenoten. Denk hierbij aan websites zoals 50liefde.nl of Ourtime.nl. Beide websites hebben een groot aantal deelnemers en een gezellige community. 


Bezoek 50liefde.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden