Online Daten als Expat in Nederland

Online Daten als Expat in Nederland

27 september 2019

daten met expatJe bent als expat (tijdelijk) in Nederland komen wonen en je vindt het tijd worden om te gaan daten. Zelfs als je nog niet wil gaan daten is het begrijpelijk om in ieder geval vrienden te maken wanneer je je in een vreemd land bevindt. Bij de meeste inburgeringscursussen (mocht je deze hebben gevolgd) komt het onderwerp daten niet zomaar aan bod. Wij helpen je graag op weg!

De basis van het daten

Hoewel de basis van het daten hetzelfde is als in de meeste landen, is het toch handig om wat vuistregels onder de knie te krijgen over hoe je in Nederland het beste kan daten. Je date met iemand die je leuk vind, wanneer zij ook interesse in jou hebben. Dat is vrij voor de hand liggend. Wat dat soms niet is, is dat mannen en vrouwen in Nederland gelijk aan elkaar staan, ook in relaties. Het ontbreken van deze kennis zorgt soms nog voor wat misverstanden.

Nederlanders daten graag

In Nederland is daten geen taboe, bijna iedereen doet het. Alleen in Nederland al bestaan meerdere datingsites welke je gratis kan gebruiken, en dat is mooi meegenomen! Niet alle Nederlanders gebruiken echter zo’n site, drie vierde heeft zelfs aangegeven geen fan te zijn van datingsites. Zo kan je heel makkelijk mensen ontmoeten in een drukke club of bar, toch is een datingsite makkelijker omdat je dan zeker weet dat iemand op zoek is naar een date. Volgens een enquête onder inwoners uit Nederland daten mannen zo’n 5 keer per jaar terwijl vrouwen dat 8 keer doen. Dat kan liggen aan het feit dat mannen soms meerdere vrouwen tegelijk date of dat vrouwen juist ook andere vrouwen daten. Dat is ook heel normaal in Nederland.

Wie betaald?

In veel landen komt het nog voor dat de man voor de date betaald, dat is daar normaal. In Nederland doen mensen dat graag anders. Kijk maar naar de uitspraak “going dutch”. Vrouwen in Nederland worden als zelfstandig beschouwd en gedragen zich daar in de meeste gevallen ook naar, dus bij de meeste dates wordt er door beide partijen betaald. Dat betekend niet dat je niet de rekening mag betalen wanneer je dat wil doen, maar overleggen kan van te voren geen kwaad!

Als je nog niet zo heel goed de Nederlandse taal beheerst, kan je je aanmelden op Badoo. Hier zijn veel Nederlanders op te vinden, maar wordt er ook veel in de Engelse taal gecommuniceerd. 

Bezoek Badoo

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden