5 tips voor jouw eerste afspraakje

5 februari 2014

De beste tips voor het perfecte eerste afspraakje zijn per situatie verschillend. Een eerste date is nou eenmaal spannend. Het is een drempel die iedere single vroeg of laat zal moeten nemen. Je bent een leuke match gevonden en hebt al enige tijd contact, maar je wilt meer. Het maken van een eerste afspraakje blijkt in de praktijk voor velen een struikelblok. Is het te vroeg? Is hij/zij wel echt in mij geÔnteresseerd? Waar zullen we afspreken? En hoelaat? In dit artikel vind je handige informatie voor het regelen van jouw eerste date.

Eerste afspraakje na twee weken

eerste afspraakjeVoorkom teleurstelling en onderhoud eerst minimaal twee weken (intensief) contact voordat je met iemand afspreekt. Op het eerste oog kunnen mensen anders overkomen dan ze in werkelijkheid zijn. Door het gesprek aan te gaan en goede vragen te stellen kom je binnen een mum van tijd meer over iemand te weten. Bovendien, hoe meer je over iemand weet, hoe eenvoudiger het wordt om uiteindelijk af te spreken.  

Spreek af op een neutrale plek

Afspreken is voor beide spannend. Aangezien je elkaar nog niet (goed) kent, kun je het beste op een neutrale plek afspreken, zoals in een cafe of restaurant. De derde of vierde date leent zich pas voor een thuisbezoek. De eerste date kun je het beste in het weekend rond het middaguur (rond lunchtijd) inplannen.

Zorg voor voldoende gespreksstof en een relaxte sfeer

Waarschijnlijk zul jij (net als je match) op van de zenuwen zijn voor jullie eerste date. Door een relaxte sfeer te creŽren en door een vlot gesprek te beginnen, stel je elkaar op gemak. Neem bijvoorbeeld een leuk (persoonlijk) cadeautje mee, waarover je het gesprek kunt beginnen. Andere onderwerpen zijn o.a. actualiteiten, recente gebeurtenissen of persoonlijke vragen zoals wat je aanspreekt in de ander. Voorkom tť persoonlijke vragen (zoals inkomen of seks-gerelateerde vragen), aangezien jouw gesprekspartner zich hierdoor onprettig kan voelen. En blijf niet te lang hangen bij koetjes en kalfjes en het weer.

Toon oprechte interesse

Zorg voor voldoende interactie en stel open vragen. Hiermee geef je aan dat je geÔnteresseerd bent en graag meer van de ander te weten wilt komen. Zorg dat jullie beide 50% van het gesprek aan het woord zijn. Dit zorgt voor een goede balans waarbij jullie je beide prettig kunnen voelen.

Geniet, Geniet, Geniet!!

Daten moet vooral leuk zijn. Genieten is het aller belangrijkste ingrediŽnt voor iedere geslaagde date. Bovendien zul je uitstralen dat je het naar je zin hebt, waardoor de ander zich ook goed zal voelen. Een geforceerde en ongemakkelijke date zal waarschijnlijk geen vervolg krijgen. Zorg dus dat je ontspannen bent, geniet en goed de tijd neemt om elkaar te leren kennen. Veel succes en liefde toegewenst!