3 tips voor een succesvolle relatie

3 tips voor een succesvolle relatie

14 maart 2019

samen relatieSamen lekker in de zetel naar een filmpje kijken, of gewoon stiekem met z’n tweetjes Netflixen in bed met een extragrote pizza: een relatie hebben kan erg leuk en gezellig zijn. Je hebt iemand om je dagen mee te slijten, een soort beste vriend of vriendin die jou tot in je ziel begrijpt en alles voor jou zou doen. Het kan echter erg moeilijk zijn om deze persoon te vinden en een gezonde relatie te onderhouden.

Een juiste en geschikte partner vinden is geen koud kunstje. Er zijn namelijk heel wat singles – maar hoe vind je nu iemand die bij jou past? Serial-daten is allemaal goed en wel, maar uiteindelijk wil jij je settelen en moet je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. En wanneer je iemand perfect aan de haak hebt geslagen moet je de relatie ook nog eens kunnen onderhouden. Hoe bouw je een goede relatie op en maak je dat je elkaar respecteert en genoeg vrijheid laat?

Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen met het opbouwen van een gezonde en succesvolle relatie.

Gun je partner geluk

Je partner geluk en plezier gunnen kan voor sommige mensen erg moeilijk zijn. Je partner die zonder jou op zwier gaat, wat moois heeft gekocht of eventueel met vrienden op reis gaat – indien dit iets is dat jouw partner koste wat het kost wil doen, dan is het een goed idee om jouw partner dit te gunnen. Wees enthousiast en wens hem of haar veel plezier.

Communicatie is erg belangrijk

Communicatie is een van de belangrijkste factoren binnen ene goede, gezonde en succesvolle relatie. Praat over je gevoelens, wees duidelijk over je verlangens en verwachtingen en maak goede afspraken zodat jullie precies weten wat jullie van elkaar verwachten. Wanneer je communiceert moet je er echter ook op letten dat jullie gesprek niet vervalt in een monoloog. Stel een heleboel open vragen en wees geïnteresseerd in elkaar. Je hoeft natuurlijk niet over alles te praten, maar een mooie en goede relatie draait om open communicatie en eerlijkheid.

Maak tijd voor elkaar

Wanneer je een druk leven leidt kan het erg moeilijk lijken om tijd voor elkaar te maken. Een date night of een dagje thuis samen op de bank of naar de film is echter een belangrijk onderdeel van je relatie. Op die manier kan je makkelijk communiceren en naar elkaar luisteren. Daarnaast is het ook leuk om je op te tutten of mooi en aantrekkelijk aan te kleden voor elkaar. Zo laat je die romantische vlam weer opflakkeren en weet je weer waarom je voor elkaar viel.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden