Dating voor hoger opgeleiden

Dating voor hoger opgeleiden

Wat je zeker moet weten! 

Dating voor hoger opgeleiden
6 november 2020

Als je op zoek bent naar een datingsite voor hoger opgeleiden of een hoger opgeleide date, dan komt dit artikel helemaal goed van pas. Je zult merken, dat het niet makkelijk is om single te zijn deze dagen, een ieder heeft namelijk behoefte aan iemand om lief en leed mee te delen of een gezin mee te starten. Als je nou eenmaal op zoek bent naar een partner, dan kan het best, dat je de voorkeur geeft aan iemand, die een bepaalde scholing heeft genoten. De uitdaging om een geschikte partner te vinden wordt hiermee echter vele malen groter. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken als je echt wilt gaan voor een hoger opgeleide date. In dit artikel kom je te weten hoe je een succesvolle hoger opgeleide date aan de haak kan slaan. 

Hoogopgeleide vrouwen

Allereerst is het goed om stil te staan bij de hoogopgeleide vrouwen. Je zult merken, dat het vaker voorkomt, dat zeer intelligente en goed opgeleide vrouwen moeite hebben bij het daten en vinden van een partner. In de praktijk wilt het er ook nog op lijken, dat het maar niet lijkt te werken tussen intelligente vrouwen en niet al te slimme mannen, die met elkaar in een relatie zitten. Dit is natuurlijk minder goed nieuws voor de single hoogopgeleide vrouwen, die op zoek zijn naar een perfecte partner. Ook de niet al te intelligente en laagopgeleide mannen vinden moeilijk een partner. Dit komt doordat mannen vaker een partner vinden, die ‘zwakker’ is dan hen. Vrouwen echter hebben eerder de neiging om een partner te vinden, die competenter is dan hen. Dit klinkt heel ouderwets, maar helaas is het nog wel de realiteit.

In de praktijk wilt het er zelf op lijken, dat mannen ‘bang’ zijn voor de hoger opgeleide vrouwen. Hoe komt dat eigenlijk? Zelfs al heeft de media het tegenwoordig steeds weer uitgebreid over feminisme, feit is dat mannen en vrouwen verschillend zijn. Mensen gedragen zich zodanig, dat ze in feite in leven blijven om hun genen te reproduceren. Als een man een erg vrouwelijke uitziende vrouw ontmoet, die stabiel is en waarvan hij merkt, dat ze een goede moeder zou zijn om thuis voor de kinderen te zorgen, voelt dat natuurlijk aan voor hem, en wordt hij in de meeste gevallen verliefd op haar. Echter is het een beetje anders wanneer ze in contact komen met hoogopgeleide vrouwen. Je zou ook wel kunnen stellen, dat de man in de war raakt en zich kan afvragen of het niet zijn taak is om sterk te zijn, voor voedsel te zorgen, en risico’s te nemen in het leven?” Ja zou het antwoord kunnen zijn, maar je moet er ook wel rekening mee houden, dat het biologische gegeven in mannen vrouwen niet ontkend kan worden en zelfs het gedrag onderbewust bepaalt.

Het afschrikken van mannen

Intelligente en carrière gebonden vrouwen hoeven gelukkig niet plots op een zeer vrouwelijke toontje te gaan praten en te doen alsof ze niet zo slim zijn. Als je bezorgd bent dat je mannen gaat afschrikken met je intelligentie, denk dan gewoon na over de manier waarop je jezelf voorstelt op je eerste date: praat je gewoon over hoe druk je het hebt en hoezeer je bezig bent met je carrière? Of focus je je op gemakkelijkere onderwerpen? Ga als eerst voor jezelf na hoe je gedrag bij de eerste date is, vooral als het steeds weer blijft op die eerste date. Het is een simpel feit, dat in heteroseksuele relaties, mannen de neiging hebben om te vallen op erg aantrekkelijke en vrouwelijke vrouwen, terwijl vrouwen vallen op typisch mannelijke kenmerken. 

Daten op vergelijkbaar opleidingsniveau?

Als man of vrouw zal je je nu wel afvragen of je andere hoger opgeleide vrouwen of mannen wil daten? En natuurlijk of een diploma er wel of niet aan toe doet? Uiteraard zal je in vrijwel alle gevallen graag met iemand in een relatie, die dezelfde waarden en interesses heeft, en met wie je interessante gesprekken kunt voeren. Daarnaast is het zo, dat mensen in een relatie met iemand, die een vergelijkbaar opleidingsniveau heeft, langer en gelukkiger samen zijn. Het is dus de moeite waard om je standaard hoog te houden. Er zijn echter ook nieuwsgierige en open minded mensen, die niet noodzakelijk denken aan hetzelfde opleidingsniveau zoals vele andere mensen wel doen. In de plaats van enkel te kijken naar diploma’s en cv’s is het belangrijkste in een relatie dat je dezelfde waarden hebt, en die simpele ‘klik’ hebt op intellectueel niveau.

Je zult inmiddels ook gemerkt hebben, dat het niet op iemands gezicht staat geschreven, dat ze hoogopgeleid zijn of dat ze op zoek zijn naar hoogopgeleide singles. Als je door Tinder veegt van links naar rechts, besef je misschien wel, dat dit niet een site voor jouw is. Je zou bijvoorbeeld voor datingsites kunnen kiezen als Parship Dating en Elitedating. Beide sites zijn vooral gericht op hoogopgeleiden, die op zoek zijn naar een date met als uiteindelijke doel een serieuze relatie. 

Offline daten kan natuurlijk ook

Naast het vinden van een date via online datingsites zijn er uiteraard andere manieren hoe je in contact zou kunnen komen met andere hoogopgeleiden. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan naar de iets betere fitnesscentrum, bibliotheken of cafe’s waar je kunt werken vanaf je laptop, of cursussen bijvoorbeeld (misschien een taalcursus of culinaire cursus). Of je kunt Meetup.com proberen of verschillende Facebookgroepen om te netwerken. Er bevinden zich vaak singles op deze evenementen, zelfs al zijn het geen evenementen voor uitsluitend singles. Je sociaal netwerk uitbreiden is altijd een goed idee. Niet alleen omdat je misschien nieuwe vrienden leert kennen, maar ook omdat je mogelijks op een interessante vrouw of man botst.

Het is dus van eminent belang om je op de juiste datingsite te registreren als je eenmaal van plan bent om een start te maken met hoger opgeleiden dating en als je eenmaal geregistreerd bent op de site kun je het best beginnen met het vermelden van je hobby’s en interesses op je profiel. Omring jezelf daarbij met mensen met gelijksoortige interesses.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden