Doorbreek de Taboes en Wordt Beloond!

Doorbreek de Taboes en Wordt Beloond!

9 januari 2020

tabooChatten op datingsites is een hartstikke goede manier om op zoek te gaan naar een nieuwe date en om anderen te leren kennen. Goedbedoelende mensen zullen je soms adviezen geven als “als je té aardig bent, word je ge-friendzoned”, of “geen afspraken maken als je ze toch niet nakomt!”. Toch zijn dit, en anderen, taboes om te doorbreken in de wereld van dating. 

Over kleding mag je niet praten

Over het algemeen wordt de vraag “wat draag je op dit moment?” beschouwd als een turn-off en een grote no-go. Toch zijn mensen die echt geïnteresseerd zijn in iemand bereid deze vraag te beantwoorden met een hint of een knipoog naar de ander. 

Voor hetzelfde geld reageert iemand een keer met “Als jij langskomt draag ik niks”, of “Heb je iets speciaals in gedachten?” Het is lekker flirterig en de risico’s zijn te klein om deze vraag te laten gaan.

Emoji’s zijn kinderachtig

Er zijn verschillende mensen die het gebruik van emoji’s ongeoorloofd vinden tijdens het chatten op een datingsite. Ze worden als lui of kinderachtig gezien, soms zelfs als vervanger voor woorden. Toch kan je emoji’s juist ook op een speelse manier gebruiken tijdens het chatten en kan het je helpen de toon van de tekst aan te passen.

Als je namelijk op een leuk berichtje reageert met “dat is leuk.”, dan komt dat minder blij over dan wanneer je zegt “dat is leuk šŸ˜Š”. Ook kan je er een spelletje mee spelen door emoji-hints te geven en de ander laten raden wat voor tekst of foto jij zal sturen. Zo houdt je het speels en gezellig!

Niet “straight to the point” zijn

Er is niets wat vervelender voelt dan na uren te hebben gechat erachter komen dat jullie helemaal niet bij elkaar passen. Dit is tijdverspilling voor beide partijen. Wanneer je “straight to the point” bent kan dat saai overkomen, maar in sommige gevallen is het juist fijn omdat je zegt waar het op staat. 

Als je iemand leuk vindt, zeg dat gewoon. Datzelfde geldt ook wanneer je iemand niet leuk vindt. Je zal of sneller je doel van een date bereiken, of je hebt je tijd bespaard wanneer de ander hier niet hetzelfde over denkt. Mooie, lange berichten sturen kan leuk zijn, maar soms is het juist goed om direct te zijn. 

Er wordt wel eens gezegd dat je niks leert wanneer je blind de regels volgt. Nergens anders is dit duidelijker zichtbaar dan in de datingwereld. Iedereen is natuurlijk anders en zal dus ook anders op berichten reageren. Daarom is het van belang om je aan de persoon aan te passen en niet aan de taboes. Zo vind je vanzelf de ware. 

Bezoek Datingbord

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden