Veilig Daten: Het Datingskeurmerk

Veilig Daten: Het Datingskeurmerk

3 januari 2020

keurmerk veilig datenSinds de opkomst van het online daten, wil bijna iedereen dat wel uitproberen. Natuurlijk moet dat dan wel veilig gebeuren. Daarom is er een keurmerk ontwikkeld speciaal om aan te geven welke datingsites veilig zijn om te gebruiken. Het is vrij lastig voor zo’n site om aan dit keurmerk te komen, dus maak je daar geen zorgen om. Dit keurmerk is ontwikkeld om oplichting en onduidelijkheid van de websitekosten tegen te gaan en om nepprofielen sneller en makkelijker te herkennen en verwijderen. Websites kunnen alleen dit keurmerk krijgen wanneer zij duidelijke afspraken maken met de consumentenbond over hun betrouwbaarheid, veiligheid en transparantie. 

Het keurmerk veilig daten

Nu vraag je je natuurlijk af welke van deze websites het keurmerk bevatten. In de meeste gevallen zijn de bekendste datingsites degene met een keurmerk zoals Parship, Elitedating, Lexa en Relatieplanet. Ook 50plusmatch en Pepper hebben dit keurmerk, evenals 4match en vegalove. Je hebt dus genoeg keuze uit veilige websites. De kans dat je hier een nepprofiel tegenkomt is erg klein en het is simpel en duidelijk hoe je je profiel kan verwijderen indien dat nodig is. 

Een van de websites die zich erg bezighoudt met de veiligheid van hun website is Parship. De website heeft een tab waarin precies wordt uitgelegd wat zij doen om hun klanten veilig te houden en geven zij tips over hoe je het beste veilig kunt daten, hoe je scammers ontdekt en wat phishing of catfishing is en wat je ertegen kunt doen. 

Nog meer veilige datingsites

Er zijn ook betrouwbare websites die (nog) niet het keurmerk Veilig Daten hebben. Naar speculatie is de website “Ondeugend daten” ook betrouwbaar, maar wel voor een ander type publiek die van ondeugende dates houden. De website “Nieuwe relatie” is ook betrouwbaar en deze richt zich vooral op oudere mensen die op zoek zijn naar een nieuwe relatie. 

Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat iemand met een nepprofiel nog steeds door de controles heen komt. Wees daar daarom ook altijd op voorbereid. Dating online is in bijna alle gevallen leuk en veilig, maar het kan geen kwaad om goed op te letten. Lees daarom altijd tips hoe je het beste fraudeurs kunt vermijden en laat je vrienden of familie weten waar en wanneer je op een date gaat, voor het geval er iets misgaat. Veel plezier en succes!

Bezoek EliteDating

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden