Hoger opgeleiden dating voor liefde op niveau

Hoger opgeleiden dating voor liefde op niveau

3 december 2018

hoger opgeleiden datingHet aantal datingsites is enorm. Sommige datingsites zijn algemeen, anderen richten zich op een specifieke doelgroep. Binnen de algemene datingsites kun je aangeven aan welke eigenschappen jouw volgende liefde moet voldoen. Denk hierbij aan leeftijd, uiterlijke kenmerken en opleidingsniveau.

Volgens sommigen is het opleidingsniveau van de ander onbelangrijk. “Downdating”, waarbij een hoger opgeleide vrouw met een man gaat die een lagere opleiding wordt steeds normaler. Dit zou komen door een gebrek aan hoogopgeleide mannen. Er zijn namelijk steeds meer hoogopgeleide vrouwen en minder hoogopgeleide mannen.

Liefde op niveau

Toch klinken er waarschuwingen. Want hoewel opleidingsniveau niet alles zegt, is het in de liefde wel belangrijk dat je een beetje op een zelfde manier denkt. En als de één een academische titel heeft en de ander op MBO niveau opereert, is de kans dat je hetzelfde over dingen denkt kleiner dan wanneer je qua opleiding dichter bij elkaar zit. Hoe groter het verschil in opleidingsniveau, hoe groter het verschil tussen de werelden waarin beide partners zich bewegen. Je hebt simpelweg te weinig met elkaar gemeen. Volgens het CBS lopen huwelijken waarbij de partners een verschillend opleidingsniveau hebben stukken vaker op de klippen dan meer gelijkwaardige huwelijken.

Meld je gratis aan bij Parship!

Datingsites voor hoger opgeleiden

Een aantal datingsites zijn ingesprongen op het verlangen naar een partner met een min of meer gelijk denkniveau. Deze datingsites laten alleen hogeropgeleide mannen en vrouwen toe en zijn volledig op hoger opgeleiden ingericht. Dat klinkt misschien een beetje elitair, maar eigenlijk is het heel logisch om van deze datingsites gebruik te maken. Want waarom zou je tijd besteden aan het doorspitten van profielen van mensen waarvan je al bij voorbaat het idee hebt dat het toch geen succesvolle relatie zal opleveren? Ga gewoon efficiënt met je tijd om en kies voor een van de datingsites voor hoger opgeleiden.

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden