Waarom is Speeddating zo Succesvol?

Waarom is Speeddating zo Succesvol?

13 november 2019

speeddatenWanneer het gaat om daten denken we vaak aan een stel zittend in een romantisch verlicht restaurant. Een date waarbij je de hele avond hebt om elkaar beter te leren kennen en te besluiten of je daarna nog een date wil. Dit alles gaat best langzaam, in tegenstelling tot speeddating wat bekend staat om de snelheid van het datingproces. Speeddating wordt steeds populairder, maar hoe komt dat?

Het mysterie van speeddating

Meer en meer mensen proberen wel eens te speeddaten, velen met succes. Toch lijkt het juist dat dit concept te snel gaat om echt tot succes te kunnen leiden. Je hebt nou niet bepaald de tijd om elkaar rustig te leren kennen. Maar blijkbaar werkt het wel, dus wilden wij er meer over te weten komen. Wat maakt speeddating nou zo’n interessant concept?

In ons dagelijks leven gaat alles steeds sneller, dus waarom niet ook speeddating? Snelheid is overal hét onderwerp van de dag, sneller rijden, sneller reizen, sneller koken, etc. Er komen daardoor dus ook steeds meer avonden waarop je kunt speeddaten. Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Hoe het werkt

Door films en series heb je vast wel een indruk opgedaan over speeddaten. Veel mensen denken aan rijen tafels met stopwatches waarop de tijd wordt bijgehouden waarbij één rij van deze tafels steeds rouleert. Het geeft je niet de tijd om elkaar diep te leren kennen, maar het heeft wel wat weg van datingapps waarop je kunt swipen. Het gaat namelijk vooral om de eerste indruk die je maakt. 

De eerste indruk

Dat je maar één kans op een eerste indruk hebt wordt veel te vaak gebruikt, maar het is wel waar. Als jij je leuk presenteert, kan je zelfs op een speeddate succes hebben. Na de speeddate heb je namelijk genoeg tijd om de ander te leren kennen en misschien zelfs een datum voor een echte date af te spreken. Het gaat bij een speeddate gewoon om een eerste klik, als die er niet is dan is het jammer maar kan je gelijk door naar de volgende. Zelfs als je sceptisch bent tegenover speeddates is het het toch waard om te proberen, wie weet kom je wel je nieuwe liefde tegen!

Bezoek Speeddaten.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden