Hoe zorg je voor een effectief datingprofiel (deel 1, de profielfoto)?

Hoe zorg je voor een effectief datingprofiel (deel 1, de profielfoto)?

10 maart 2017

In dit artikel geven we je tips en adviezen voor het opzetten van een effectief datingprofiel. Een profiel maken op een datingsite, dat stelt toch niets voor? Dat klopt ten dele. Wij beheren zelf 2 gratis datingsites en we zien dus dagelijks vele nieuw opgestelde en aangepaste datingsite-profielen langskomen. Een goed opgebouwd datingsite-profiel bestaat uit een aantal onderdelen, te weten de profielfoto, de algemene tekst of introductietekst van jezelf, je persoonlijke gegevens zoals je leeftijd en vaak ook wat of wie je zoekt (gewenste geslacht en gewenste leeftijdscategorie). We zullen dit onderdeel opdelen in een aantal artikelen. In dit eerste artikel bespreken we de profielfoto.

Hoe zorg ik voor een goede profielfoto op een datingsite?

Een goede profielfoto is een foto die goed laat zien wie je bent. Niet alleen moet je er duidelijk op staan, het moet ook de juiste uitstraling geven van wie je bent. Probeer dus vooral een foto te plaatsen of te maken waarop jij overkomt zoals je normaal gesproken in het dagelijks leven bent. Ben je altijd erg enthousiast en vrolijk, plaats dan een foto waarop je vrolijk en uitbundig overkomt. Een foto genomen vlak voor een net feest waarop je strak in pak en misschien nors kijkend op staat geeft niet aan wie jij echt bent. Op een datingprofiel heb je altijd de mogelijkheid meerdere foto’s te plaatsen. Zorg ervoor dat de eerste foto (ook meestal de foto die in de zoeklijsten getoond wordt) een goede foto is van alleen je gezicht met een stukje schouders, maar niet meer dan dat. De foto moet helder en scherp zijn.

Profielfoto in een studio maken?

Je hoeft zeker niet in een fotostudio een foto te (laten) maken om een goede profielfoto te krijgen. Sterker nog, wij raden dat af. Zorg voor een natuurlijke foto bij je thuis of in een leuke of mooie omgeving zoals in het bos bijvoorbeeld. Zorg dat de foto niet te ‘gemaakt’ wordt. Probeer op een normale leuke manier op de foto te staan en poseer niet te veel.

Profielfoto gedeeltelijk anoniem maken?

Wil je jezelf niet direct laten zien? Eigenlijk ben je dan niet helemaal op de juiste plek op een datingsite, maar in sommige gevallen kun je daar wel wat mee. Sommige sites bieden de mogelijkheid om in eerste instantie geen foto te tonen en alleen een foto te tonen op verzoek. Nadat je hebt gezien wie je foto wilt bekijken kun je alleen die persoon toegang geven tot je foto. Bedenk wel dat maar heel weinig mensen zullen vragen om je foto, dus je zult zeker beduidend minder resultaat behalen uit je online datingervaring. Je foto zelf anoniem maken met een balkje over je ogen dan? Nee, zulke foto’s worden eigenlijk allemaal direct afgekeurd. Dergelijke foto’s bieden geen toegevoegde waarde aan een profiel en zullen verwijderd worden van de verschillende datingsites.

Foto van jou met je ex?

Soms zien we foto’s geplaatst worden waarop mensen staan met een ex of iemand anders (dat mogelijk een ex zou kunnen zijn). Niet doen! Zorg voor een foto waar alleen jij op staat. Ook al is de andere persoon je broer of zomaar iemand anders. Een ander lid kan denken dat het je ex is en met een ex wordt niemand graag geconfronteerd. Je ex of iemand anders vervagen op de foto is ook niet aan te raden. De foto toont bijvoorbeeld jou vrolijk met iemand anders die duidelijk verwijderd is van de foto. Dat geeft een beeld van jou die een potentiële nieuwe partner of date niet wil zien. Je kansen op een date worden met dit soort foto’s gewoon minder.

Foto waar je te klein op staat

Een foto waar je te klein op staat werkt niet goed. Als je klein op een foto staat zorg dan dat je de foto even bewerkt in een fotoprogramma zodat je wat groter en duidelijker in beeld staat. Mensen gaan veelal niet vragen om meer foto’s. Ze bekijken je profiel en als dat positief is dan reageert iemand en anders zoeken ze al snel weer verder. Vragen om meer foto’s kost gewoon tijd en dat investeren velen er niet in. Vergroot dus de kans op succes door duidelijk op de foto te staan.

Pikante foto’s?

Pikante foto’s hebben geen toegevoegde waarde op een datingprofiel van een normale datingsite. Sterker nog, ze zullen vrijwel direct verwijderd worden zonder dat ook maar 1 persoon die foto te zien krijgt. Het kan zelfs zo zijn dat je profiel direct verwijderd wordt wegens misbruik van de dienst. Plaats dus normale foto’s en niet met ontbloot bovenlijf of zelfs meer fan dat.

Foto van je huisdier?

Een foto van je huisdier kan een toegevoegde waarde zijn, maar alleen als een van de laatste foto’s. Een huisdier kan soms afschrikken (zeker als het een slang is bijvoorbeeld). Iemand kan jou wel leuk vinden, maar die grote hond schrikt mogelijk toch net even af. Denk dus even goed na over wat je wilt laten zien bij een eerste contact. Het kan best zo zijn dat iemand na een leuk contact jouw hond voor lief neemt. Zorg dus dat je niet die contacten mist door direct te veel te tonen.

Foto van je kinderen?

Is het verstandig een foto van je kinderen op je datingprofiel te plaatsen? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig … nee. Dit moet je bij voorkeur gewoon niet doen. Op een datingsite gaat het in eerste instantie om jouw. Jij bent op zoek naar een geschikte partner of een leuke date. Je mag best in je profieltekst noemen dat je een of meerdere kinderen hebt, maar plaats hiervan verder geen foto’s op de site.

Foto van je auto, motor of boot?

Hoe trots je ook bent op je auto, plaats liever geen foto van je auto, motor of boot. Als je dit wel graag doet, plaats de foto dan in ieder geval als een van de laatst geplaatste foto’s. Je kunt eventueel in je profieltekst vermelden dat je auto je hobby is bijvoorbeeld. Schep niet op over je auto. Dit werkt meestal negatief en je hebt dan gewoon weer minder response op je profiel.

Wil je het nu zelf eens proberen?

Schrijf je in op een datingsite en plaats je foto! Misschien wel op een van onze eigen sites Knuz.nl en Relatieklik.nl. Beide sites zijn gratis en kosten je dus niets. Probeer gewoon wat verschillende foto’s uit. Plaats eens een foto en bekijk hoe veel reactie je erop ontvangt. Plaats na verloop van tijd eens een andere foto en bekijk het verschil. 

Gratis daten - Knuz.nl

Online daten

Online daten werkt net als een koopjessite, als het er niet direct goed uitziet dan kijkt iemand gewoon even verder. Het klinkt gek, maar helaas werkt dat net zo op een datingsite. Het aanbod is groot en men is dus niet afhankelijk van net dat ene datingprofiel. Zorg dus dat jouw profiel niet net dat ene profiel is dat steeds wordt overgeslagen. Zorg ervoor dat je profiel er positief uitspringt. Je profielfoto is hierbij een van de belangrijkste onderwerpen. Besteed hier aandacht aan en je zult er zeker een positief resultaat van ervaren.

Relatieklik

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden