4 Dingen om Rekening mee te Houden Tijdens het Online Daten

4 Dingen om Rekening mee te Houden Tijdens het Online Daten

4 Dingen om Rekening mee te Houden Tijdens het Online Daten
3 december 2019

Online dating is een snelle en makkelijke manier om een partner te vinden, toch zijn datingsites helaas ook een bron van oplichters. Het gaat hierbij om mensen die liever geld dan je gezicht zien. Hier zijn een aantal dingen waar je voor moet oppassen:

1 Te mooi om waar te zijn?

Je krijgt opeens een berichtje van een veel jonger persoon dan je had verwacht. Natuurlijk zijn er altijd mensen die op ouder vallen, maar wanneer ze al snel dingen zeggen als “leeftijd is onbelangrijk”, dan moet je oppassen want het zou wel eens een truc kunnen zijn. Bedenk op deze momenten bij jezelf: “zou ik, op die leeftijd, op iemand van mijn leeftijd vallen?”. 

2 Pas op met mensen die in het buitenland wonen

Een andere veelvoorkomende scam is iemand die heel graag een relatie met je wil beginnen, vaak al na een paar berichtjes. Ze lokken je met mooie foto’s of mooie woorden, maar zeggen te wonen in het buitenland. Als iemand echt zo mooi en aardig is, waarom vinden ze daar niemand? Let daarom extra op als ze vragen om een geldbedrag wat ze, naar zeggen, kunnen gebruiken om jouw kant op te komen. Waarschijnlijk zie je hen, en je geld nooit meer terug. 

3 Afrikaanse bedrijven

Let ook altijd op wanneer iemand verteld dat zij werken voor een groot bedrijf in Afrika. Hier worden veel scams gepleegd doordat zij dan wat moeten wisselen, en of dat via jouw account kan. Wanneer je dat dan toestaat krijg je inderdaad een groot bedrag, maar worden daarna de autoriteiten ingezet omdat je het zou hebben gestolen. Of, nog erger, ze halen je bank leeg met de gegevens die je hebt gegeven. 

4 Het vragen om geld

Wanneer een potentiële date daarom opeens om geld gaat vragen vanwege een vreselijk incident als een ziek kind, auto-ongeluk of een andere reden, let dan goed op. Het kan altijd voorkomen dat deze persoon de waarheid spreekt, maar in veel gevallen zijn het oplichters. Zou jij een kennis opeens om 500 euro vragen? 

De mensen die wat hebben gegeven krijgen daarna vaak nog meer verzoeken om geld onder het mom “als je van me houdt…”. Liefde is blind en we doen soms stomme dingen wanneer we daadwerkelijk denken de liefde van ons leven te hebben ontmoet. 

Hoe kan ik dit voorkomen?

Er zijn gelukkig een aantal maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je slachtoffer van zo’n datingscammer wordt. 

Maak een nieuw e-mailadres aan zonder je achternaam. Geef ook nooit je huistelefoonnummer en wees op je hoede bij het geven van je mobiele nummer. En als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Let daar op.

Online daten is erg populair voor mensen van alle soorten en maten, toch zijn er altijd mogelijke gevaren. Hopelijk helpen deze tips u om goed op te letten en niet zomaar alles voor waarheid aan te nemen. Online communiceren is heel leuk, vrij en makkelijk. In de meeste gevallen is er ook niks aan de hand, maar het kan nooit kwaad om deze maatregelen te nemen.

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden