Ben ik biseksueel? 6 vragen die je jezelf kunt stellen om er achter te komen

Ben ik biseksueel? 6 vragen die je jezelf kunt stellen om er achter te komen

5 februari 2019

biseksueel en de liefdeVolgens Sigmund Freud zijn we allemaal aangeboren biseksueel. En juist dit jaar hebben onderzoekers van de Cornell University die gedachte op de proef gesteld. Mannen en vrouwen werden gevraagd om naar porno te kijken, terwijl de verwijding van de pupillen werd gemeten. Het verwijdden van puppillen is namelijk een teken van seksuele opwinding. Lang wordt al gelooft dat vrouwen meer open staan voor het gelijke geslacht en dit werd ook met het onderzoek bevestigd. Er bleek echter ook dat heel veel mannen opgewonden raken van het gelijke geslacht.

Dus wat zegt dit over seksualiteit? Het is waarschijnlijk dus niet allemaal even rechtlijnig als we aannemen en Freud lijkt het hier toch bij het rechte eind te hebben gehad. Misschien zijn we eigenlijk allemaal tot op zekere hoogte biseksueel. Wellicht dat onze seksualiteit een schaal is, met aan de ene kant hetero en aan de andere kant homo seksueel. In het midden vind je bi. Maar hoe kun je weten hoe dicht je in het midden bent?

Hier zijn enkele vragen om jezelf af te vragen:

1. Hoe ziet mijn aantrekkingskracht eruit?

Het is vrij normaal om te denken dat iemand aantrekkelijk is. Mannen en vrouwen kunnen het erover eens zijn dat George Clooney hot is, maar niet iedereen voelt zich seksueel aangetrokken tot hem. Probeer terug te denken aan de keren dat je iemand van hetzelfde geslacht aantrekkelijk vond. Vond je het leuk hoe ze gekleed waren? Vond je dat ze haar make-up goed had gedaan? Of voelde je iets sterkers dan dat, zoiets als een opwinding van verlangen?

2. Is het alleen fysiek?

Aantrekking, althans aantrekking die tot iets meer kan leiden, moet verder gaan dan het fysieke. Heb je een vriendschap met iemand van hetzelfde geslacht ontwikkeld, waarbij je eigenlijk opzoek bent naar meer? Emotionele aantrekkingskracht is iets dat nodig is in een romantische relatie. Als je merkt dat je je emotioneel aangetrokken voelt tot iemand van hetzelfde geslacht, is het mogelijk dat je biseksueel bent. Op zijn minst is je seksualiteit niet zo rigide als je zelf dacht.

3. Hoe lang duurde die aantrekkingskracht?

Soms krijgen we vluchtige gevoelens voor mensen. Zoals de vreemdeling die je in de trein tegenkomt. Onze geest gaat in dagdroommodus en we stellen ons wervelwindromans voor, of misschien stoutere dingen. Dit stelt allemaal echter niet zoveel voor. We hebben allemaal fantasieën en vaak zijn onze fantasieën precies het tegenovergestelde van wie we werkelijk zijn. Omdat we soms iemand anders willen zijn, althans voor een korte tijd. Heb je ooit een aantrekkingskracht gehad op iemand van hetzelfde geslacht die langer had geduurd dan de treinreis naar zijn werk? Misschien vertellen deze fantasieën je dat je toch iets minder rechtlijnig bent dan je voorogen had, maar het betekend niet perse dat je echt geïnteresseerd bent in een relatie met iemand van hetzelfde geslacht.

4. Hoe waren deze fantasieën?

Toch moet je deze fantasieën niet negeren, ook al zijn ze vluchtig. Wat stel je je voor? De menselijke geest kan, nou ja, vunzig zijn. En als je gewoon stoute fantasieën hebt, is dat eerlijk gezegd vrij normaal voor elk geslacht. Men schat dat mannen ergens tussen de 1 en 388 keer per dag over seks denken. Vrouwen denken ergens tussen de 1 en 140 keer per dag aan seks. Als je seksuele gedachten hebt, is dat normaal en betekent dat niet dat je ernaar wilt handelen. Maar als je gedachten niet alleen seksueel getint zijn, zou dit kunnen betekenen dat je geïnteresseerd bent in iets meer dan alleen dat met iemand van hetzelfde geslacht.

5. Waarom deze vraag?

Als je aan deze vraag denkt, is er een reden. Probeer er de grondslag van te vinden. Vraag je het je af omdat je op dit moment iets voor iemand voelt? Of vraag je het je af omdat je denkt dat je het misschien zou moeten? Dezelfde studie die aantoonde dat mannen en vrouwen allebei niet geheel rechtlijnig zijn in hun seksualiteit, gaf ook aan dat het voor de jongere generaties nog meer geldt. Dat betekent niet dat oudere generaties anders zijn, maar vanwege de cultuur en achtergrond staan ze er wat minder open. Seksualiteit is een soort raadsel. Het is geweldig om open te zijn, maar als je hetero bent dan is dat natuurlijk ook goed. Als je denkt dat de vraag niet op jou van toepassing is, hoef je het niet te proberen. Net zoals er niets mis is met bi of straight of pan, is er niets mis met homo zijn.

6. Ben ik er klaar voor om er achter te komen?

De enige manier om er echt achter te komen is door het te proberen. Misschien ben je nu in de clinch en kan je op een dag vol zelfvertrouwen zeggen dat je biseksueel bent. Of je bent nu zeker van je zaak en je kunt vol vertrouwen zeggen dat je homo bent of hetero. Of misschien ben je paneksueel en zie je letterlijk gewoon geen geslacht! Hoe dan ook, je bent nu bicurieus en dat is oke! Gelukkig ben je niet de enige en helpt het internet. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op Bilove or GayBuddy en kijken wat een volgende stap is die je zou willen nemen.

Als je je tot iemand aangetrokken voelt, denk dan niet na over hun geslacht. Denk in plaats daarvan na over wat je echt wil. Wees niet bang voor seksualiteit. Het is vreemd en het is ook geweldig. Omarm het onbekende!

Bezoek Bilove

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden