Online op Zoek Naar de Liefde

Online op Zoek Naar de Liefde

Voor ieder wat wils

Online op Zoek Naar de Liefde
11 september 2020

In de afgelopen tien jaar is het aantal datingsites in Nederland blijven groeien en zowel de vraag als het aantal lidmaatschappen die verkocht zijn, zijn ook gegroeid. Steeds meer mensen vinden ook de “ware” op een datingsite. En nu sociale media in totaal meer dan twee miljard gebruikers heeft, past onze wereld en leefomgeving zich daar steeds meer aan. 

Wanneer je een gezicht bij een naam ziet, doen je hersenen ongeveer hetzelfde als wat er gebeurt wanneer je voor het eerst een artikel online publiceert. Mensen die je tekst lezen weten dan gelijk waar ze contact moeten opnemen, maar je zal ook kritiek ontvangen. Soms wordt dit openlijk gedaan, via een Tweet of juist via Facebook, maar soms is het ook privé. Als je echter iemand zoekt om een relatie mee te beginnen, is het belangrijk om niet direct alle intieme zaken met elkaar te bespreken totdat je elkaar hebt ontmoet en hebt besloten om verder te gaan met de relatie. Je kan hierbij het beste je eigen intuïtie gebruiken. Een ontmoeting met iemand die je via het internet kent was vroeger ongehoord, maar tegenwoordig is het steeds normaler. 

Succes op een datingsite kan zeker

Er zijn genoeg verhalen online te vinden over hoe mensen elkaar hebben leren kennen. Met name mensen die elkaar via een populaire datingsite hebben leren kennen. Sommigen gaan echter erg diep in op het aspect van het zoeken van een date. Na één of twee gezellige dates, gaan zij dan ook weer op zoek naar een andere fling om te veroveren. Soms lijkt het zelfs wel een sprookje. Twee mensen die elkaar gedurende een aantal jaar alleen maar appjes of foto’s hebben gestuurd. Doordat je samen een band opbouwt, wordt de kans op een romantisch einde steeds groter. Wanneer je eerst samen online kan chatten en elkaar beter kan leren kennen, is de kans veel groter dat het tijdens een echte ontmoeting ook goed klikt. Dit is een groot voordeel van het online daten. Het is echter nooit 100% zeker dat dit gebeurt, en er zijn dus ook genoeg verhalen te vinden van mensen die werden misleidt of juist geen klik bleken te hebben. 

Daarnaast is het altijd verstandig om voorzichtig te blijven. Kijk maar naar de voorbeelden van mensen wiens ID werd gestolen, of werden gecatfished. De lijst is eindeloos.Toch moet dit je niet laten afschrikken. Hoewel je altijd voorzichtig moet zijn, kan je nooit helemaal zeker weten met wie je chat, en zal je ze op een gegeven moment toch moeten vertrouwen. Je weet het pas wanneer je elkaar in het echt ontmoet. Voorkom daarom dat je te snel een date inplant, en laat altijd een vertrouwenspersoon weten waar je heen gaat en met wie. 

Vertrouw op jezelf

Wanneer je elkaar dan eindelijk hebt ontmoet, kijk dan goed naar hun lichaamstaal en houding om te zien of zij het naar hun zin hadden. Zo kan je voor jezelf ook bepalen of je nog een date wil plannen. Is je partner in staat je in de ogen te kijken tijdens een gesprek, en geven ze je de tijd om over jezelf te praten, maar houden ze het gesprek wel gaande? Dan zijn dit goede tekenen. Vertrouw echter ook op je onderbuikgevoel, deze heeft vaak ook een goed punt. 

Al met al is het dus verstandig om voorzichtig te zijn met het online daten, maar moet je je zeker ook niet laten afschrikken door mogelijke “worst-case” scenario’s. Misschien is je eerste date niet gelijk de ware, maar heb je wel een leuke avond gehad! Het belangrijkste is dat je geniet van de ervaring en veel interessante mensen leert kennen. Ben je op zoek naar een datingsite die veiligheid op nummer 1 zet? Kijk dan eens bij Match4Me voor hoger opgeleiden, of Pepper die voor iedereen beschikbaar is.

Bezoek Pepper.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden