Daten is voor Iedereen

Daten is voor Iedereen

Ook als je een handicap hebt

Daten is voor Iedereen
11 september 2020

Mensen zoeken drie hoofdkwaliteiten wanneer zij klaar zijn voor een serieuze relatie. Dit is hetzelfde voor online dates of juist real-life dates. De kwaliteiten zijn: vertrouwen, respect en begrip. 

Daten als je een handicap hebt

Veel datingsites claimen “de formule” voor het vinden van een date te hebben gevonden. Helaas werkt het nooit zo makkelijk wanneer je een handicap hebt. Je gaat jezelf dan afvragen, “moet ik wel op dezelfde manier daten als niet-gehandicapten?”

Het antwoord hierop is een duidelijke “ja!” Dat je anders bent dan andere mensen betekent niet dat je geen kans hebt op liefde of vriendschap. Online daten kan juist heel fijn zijn in het vinden van een partner, zeker omdat online platforms gemakkelijker te bezoeken zijn dan plaatsen of events. Je kan hier dé persoon vinden die de ware voor je is. 

Wees Jezelf

 “Jezelf zijn” betekent niet gelijk dat je bij elk gesprek je handicap in alle detail moet gaan uitwerken, maar het geeft wel aan dat je het zeker niet hoeft te verbergen. Het is iets persoonlijks, dus het is aan jou om te beslissen wanneer je dit wil bespreken. Sommige mensen vinden het fijn om hun handicap in hun profiel te zetten, anderen wachten liever totdat ze al een gesprekspartner hebben gevonden. Geef ook eerlijk aan waar je naar op zoek bent, zo kan je makkelijker filteren tussen potentiële partners. 

Voor zowel mensen met- als zonder handicap is het belangrijk om ruimdenkend te zijn. Waarom zou je de persoon wiens persoonlijkheid je zo leuk vindt afwijzen gewoon omdat ze in een rolstoel zitten? Je vastklampen aan een ideaalbeeld in je hoofd werkt vaak averechts waardoor je eindigt zonder enige date te hebben gehad. Je droompartner ziet er misschien hartstikke anders uit dan je had verwacht, maar het is wel je droompartner. Vertrouw op je eigen keuzes en vertrouw ook je gevoel. Daarnaast is het belangrijk dat je de ander ook kan vertrouwen. Het is tenslotte waar een relatie op gebouwd wordt. 

Plenty of Fish…

Wanneer je eenmaal lekker met iemand aan het kletsen bent en een connectie begint te vormen, kan je vertellen over je handicap als je dat nog niet hebt gedaan. Sommige mensen maakt dit helemaal niks uit, maar anderen willen misschien niet verder hierdoor. Hier weer: voor beide partijen is het belangrijk om duidelijk te zijn in je verwachtingen van de ander. Hoewel het cliché is, zijn er nog meer dan genoeg andere mensen op de wereld. En daar zit écht iemand tussen die perfect voor je is. Verspil dus ook geen energie aan iemand die geen interesse heeft. 

Afhankelijk van je handicap kan je kiezen voor algemene websites of niche datingsites. De meest populaire algemene websites zijn onder andere Lexa of Pepper. Wil je juist een datingsite dat zich richt op mensen met een handicap? Kijk dan bij Datingspecials of Vriendenvoorhetleven.

Bezoek Capido

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden