Online Dating voor Mensen met een Handicap of een Beperking

Online Dating voor Mensen met een Handicap of een Beperking

12 december 2019

capido, dating met een beperkingTegenwoordig is het steeds meer zichtbaar in de media: Tv-programma’s waarbij mensen met een handicap worden geholpen om hun liefde te vinden. Deze mensen hebben door omstandigheden een handicap opgelopen waar zij niks aan kunnen doen, maar zoals iedereen hebben ze natuurlijk wel behoefte aan een relatie. Er zijn hiervoor speciale datingsites die je kunnen helpen bij het vinden van een match. Ook kan je vaak kiezen tussen mensen met en mensen zonder handicap. Een handicap maakt iemand niet per sé minderwaardig of anders dan iemand die geen handicap heeft. In een rolstoel zitten maakt je niet minder aardig of minder knap. 

G-date.nl, gespecialiseerd in het begeleiden van singles met een beperking

Bij G-date.nl wordt het daten met een beperking G-dating genoemd. Deze website bestaat al een tijdje, sinds 2009 en is bekend geworden dankzij het programma “The Undateables” (dat sinds 2018 the Dateables heet). Dankzij de verschillende mogelijkheden van g-date, kan iedereen een geschikte partner vinden. Je kunt namelijk op zoek naar een romantische partner, maar ook naar begeleiding of gewoon vriendschap. Voor mensen met een zwaardere handicap kan het soms namelijk nog lastig zijn om op een date te gaan zonder begeleiding. Deze website helpt erbij om het allemaal wat makkelijker te maken. 

Capido.nl, voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking

Capido.nl is een iets nieuwe site (2016) met een veel modernere look and-feel. Oprichter Erwin, die je kunt kennen van het BNNVARA programma, Je zal het maar hebben, leeft zelf met een handicap en weet als geen ander hoe lastig daten kan zijn. Capido is voor iedereen, maar ze zetten zich ook erg in voor LHBTI's. Sinds begin 2019 hebben ze een exclusieve samenwerking met COC Nederland en hopen ze in 2020 gezamelijke activiteiten te kunnen organiseren.

The Dateables

Als je nog niet helemaal op de hoogte bent van wat daten met een beperking inhoudt, is het verstandig om een paar afleveringen van de serie “The dateables” te kijken. Dit programma volgt mensen met een beperking en helpt ze met het vinden van een partner door middel van het bureau handicap-dating. 

Het is een vrij emotioneel programma omdat veel mensen erg zware verhalen hebben van wat zij hebben meegemaakt. Toch is dit programma heel belangrijk omdat het hen leert om hun innerlijke beeld van negatief naar positief te veranderen en hun handicap te omarmen. Je kan nou eenmaal niks aan een handicap doen en uiteindelijk gaat het allemaal om je inhoud en niet je uiterlijk. 

Geestelijke handicaps

Op veel websites komt het daten met een lichamelijke beperking vooral aan bod, maar er zijn natuurlijk ook veel mensen met een geestelijke handicap. Deze mensen hebben net zoveel het recht op liefde als de rest van ons. Gelukkig zijn er hier ook websites voor, waaronder weer g-date.nl of capido.nl. Ze bieden hulp en begeleiding voor deze mensen en laten in samenwerking met BNN aan het publiek zien dat het wel degelijk mogelijk is om als iemand met een geestelijke handicap te gaan daten!

Bezoek Capido

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden