Parship is dé datingsite bij uitstek voor hoogopgeleide singles die een serieuze relatie zoeken. Parship.nl is anders dan andere datingsites. Dit komt omdat ze gebruik maakt van een unieke matchingsmethode die mensen met elkaar in contact brengt. Parship doet dit op basis van een wetenschappelijk gefundeerde persoonlijkheidstest. Bij het invullen van de persoonlijkheidstest, bestaande uit 74 vragen, komt er een persoonlijkheidsprofiel tot stand. Aan de hand hiervan stelt Parship partnervoorstellen beschikbaar.

Parship richt zich op dertigers

Parship is dus een datingsite voor hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Op deze datingsite kun je dus een partner vinden met hetzelfde niveau als dat van jou. Gaat het nou om iemand met een HBO of WO achtergrond? Bij deze datingsite kun je jouw match vinden. Naast de hoogopgeleiden leden, heb je ook andere 30 plussers die opzoek zijn naar een serieuze relatie of gewoon een leuke date. Zoals hier boven staat onderscheid Parship zich van de normale datingsites door hun unieke matchingsmethode, waardoor de mensen makkelijk in contact met elkaar kunnen komen op basis van een persoonlijkheidstest. Lijkt Parship een passende datingsite voor jou? Meld je dan nu aan bij deze datingsite om jouw match te vinden.

Parship Gratis Aanmelden

Het proces om je in te schrijven bij Parship is erg makkelijk. Het kan even wat tijd kosten, maar dan heb je uiteindelijk ook wat en is het de moeite waard. Net als bij de normale datingsites, kun je bij parship gratis een account of profiel aanmaken. Hiervoor zal je wel enkele basisgevens moeten invullen en daarna krijg je een uitgebreide vragenlijst en persoonlijkheidstest voorgeschoteld. De vragenlijst zorgt ervoor dat je zelf ontdekt waar je naar op zoek bent. De persoonlijkheidstest zorgt ervoor dat je met de juiste mensen gekoppeld wordt voor een goede match. Hier is het dus belangrijk dat de antwoorden zo goed en eerlijk mogelijk zijn. Verder is dit ook een makkelijke manier om snel een perfecte match te vinden. Nadat je dit alles hebt gedaan kun je je profiel bijwerken door bijvoorbeeld aan te geven wanneer je verjaardag is, wat je voorkeuren zijn, wat voor een persoon je bent etc...

Parship Mogelijkheden

Het aanmaken van een profiel is bij Parship helemaal gratis. Hierdoor ben je dan automatisch een gratis lid. Maar wat zijn nou de mogelijkheden als gratis lid? Als gratis lid heb je bij Parship de mogelijkheid om foto’s te bekijken, interesse berichtjes te verzenden, 9 foto’s toe te voegen en gebruik maken van de zoekfunctie. Heb je een match gevonden en je wilt in contact komen met de persoon, dan zal je een abonnement moeten aanschaffen. Als betaald lid heb je toegang tot de gratis en betaalde mogelijkheden. Met een betaald abonnement kun je naast de genoemde mogelijkheden ook tekstberichten sturen, reageren op berichten, gebruik maken van de zoekfunctie zonder limiet en je kunt ook gebruik maken van mobiel daten en de parship app.

Parship Kosten

Het merendeel van de leden, 52%, is vrouw en 48% is man. De leden zijn tussen de 28 en 55 jaar oud en zijn over het algemeen hoogopgeleid. De formule van Parship werkt echt, dit blijkt namelijk uit de succesratio van 38%. Dit houdt in dat minimaal 1 op de 3 leden een geschikte partner vind. Verder is Parship aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg. Hiermee zijn de veiligheid en privacy van de leden gewaarborgd. Parship werkt eenvoudig met twee stappen. De eerste stap begint met het invullen van de persoonlijkheidstest en het samenstellen van een persoonlijke profiel. Vervolgens stelt Parship partner voorstellen beschikbaar die je kunt bekijken. Je kunt direct in contact komen door contactverzoekjes te sturen om interesse te wekken. De laatste stap start vanaf het moment dat je actief in contact wilt komen met andere singles. Dit kan door Premium-lid te worden.

Hieronder vind je een kosten overzicht van een premium lidmaatschap:

 • 6 maanden = € 44,90 per maand
 • 12 maanden = € 39,90 per maand
 • 24 maanden = € 24,90 per maand

De betalingen kunnen geschieden via iDeal, Credit Card en PayPal.

Aantal ledenOngeveer 80.000
Kosten per maandn.v.t.
Kosten per jaar€ 296,16
Mobiele Appyes
Mobiele siteyes
Evenementenyes
Persoonlijkheidstestyes
Keurmerk Veilig Datenyes
Gratis Chattenno
Videochattenno

Parship Reviews

 • Jaren geleden was ik betalend lid van Parship. Heel veel geld "in het water gesmeten", want Parship heeft me nooit ook maar enig contact opgeleverd. Er zitten bovendien een aantal "scammers" (oplichters) op deze site... Peperdure site die bedrieglijke praktijken hanteert... Wanneer je als gratis lid wilt reageren op een boodschap, dan word je geboycot door Parship! Dan verschijnt er zo'n rode tekst waarin staat dat je "geen persoonlijke gegevens mag delen omdat dit potentiële kandidaten afschrikt"... ook al heb je geen enkel persoonlijk gegeven in je tekst gezet! Moraal van het verhaal : bij Parship kan je helemaal niéts zonder eerst een grote som te betalen! Pure geldklopperij is dit!

  Sterke punten
  Mooie lay-out.

  Zwakke punten
  Bedrieglijke praktijken. Je kan zogezegd als gratis lid reageren op contactnames van geïnteresseerden, maar dit klopt niet. Er verschijnt dan een rode tekst met de melding "dat je geen persoonlijke gegevens mag delen omdat dit afschrikwekkend is". Ik gaf helemààl geen persoonlijke gegevens! De enige reden waarom ik mijn mail niet kon versturen is dat ik gratis lid was! Mensen, let op met Parship! Ze zijn niet zuiver op de graat!

  Door Martiko op 14 maart 2019 Reageer
 • Dit vind ik toch n van de betere datingsites. Gewoon een goede plek om de juiste mensen te vinden.

  Sterke punten
  Hoger opgeleiden is voor mij een pr.

  Zwakke punten
  Niet zo veel eigenlijk

  Door Jona op 8 november 2018 Reageer
 • Geldklopperij.

  Men komt met een zgn. coulanceregeling waarmee zgn. hun goede wil wordt getoond. Ondertussen moetr je toch extra betalen.

  Ik wil hier nu een oproep plaatsen om hier richting Consumentenbond en journalistiek wat aan te gaan ondernemen. Wie wil er mee doen?

  Dit kan niet anno 2016 in Nederland. Mail me naar mijn mailadres

  Sterke punten
  Niet relevant.

  Geen partner gevonden, hoorde regelmatig klachten van andere inschrijver. Enorm duur!

  Zwakke punten
  De site is duur en onbetrouwbaar. Ik lees heel veel kwade en teleurgestelde reviews. Minder dan de helft is tevreden over deze site. Extreem laag. Ik had een jaarabonnement. Na verloop daarvan werd stilletjes bijna 80 euro per maand afgeschreven van mijn rekening. Na 240 euro kwam ik daar achter. Het zal ongetwijfeld in de kleine letters staan dat dat mag, maar in het Consumentenrecht staat dat de leverancier moet waarschuwen als er een wijziging in de situatie ontstaat.

  Door JOHAN op 24 april 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Grootste minpunt is dat je ook na betaling geen foto's kunt zien. Het zal best dat het meer om andere zaken dan om het uiterlijk gaat maar een foto zegt meer dan 1000 woorden. Heel erg veel onvolledige profielen, heel veel mensen die al maanden niet meer hebben ingelogd. Als ik als betalend (ja ik was zo stom) member naar mijn matches kijk dan zie ik een rommelig zootje profielen waarvan de meesten geen foto hebben en degene die wel een foto hebben zie je allemaal in blur. Waar moet ik als betalend member nou op reageren als er bij de profielen bijna geen tekst staat en ik de foto's niet kan zien...... Meerdere malen Parship verzocht van het membership af te komen maar ze willen echt helemaal niets. Alleen je geld!!!!! Zeer inhalige op geld beluste organisatie, totaal niet geintereseerd in de mensen.

  Sterke punten
  Helemaal niets!

  Zwakke punten
  Teveel voor dit tekstvak, zie hieronder.

  Door Jeroen B op 7 maart 2016 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Op de site kan je NIET Chatten en blijven ook na betaling de foto's wazig.

  Zeer weinig betalende leden, een die paar die er zijn kan je ook geen contact meekrijgen.

  Zelfs een nummer of mailadres kan je niet doorgeven aan de andere.

  Daar na ook nog aanmaningen krijgen omdat je zogenaamd niet hebt opgezegd.....

  Er zielig allemaal!!!

  Sterke punten
  Kunnen goed het geld uit je zak kloppen!!!

  Zwakke punten
  Reken niet op een relatie als je gaat daten op deze site, alleen je bankrekening wordt er lichter van...

  Door Vincent op 2 februari 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik heb een aantal leuke contacten opgedaan via Parship. De site werkt goed.

  Sterke punten
  Mooie site, goed matchsysteem

  Zwakke punten
  Nog niet tegen gekomen

  Door Richard op 9 januari 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Waarom krijgt deze site 5 sterren op deze site als er zo ontzettend veel slechte reviews zijn ???

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Zie eerdere review.

  Door Tim vd Horst op 16 december 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Tja, je krijgt een aantal reacties en dan wordt je nieuwsgierig. Omdat je een herroepings termijn hebt van 2 weken betaal je voor een half jaar. Vervolgens neemt het aantal reacties opeens af. Het aantal nieuwe profielen valt behoorlijk tegen. De meeste dames reageren niet. Een aantal overduidelijke nep profielen met onduidelijke teksten of gold diggers. Uiteindelijk maakt je dus gebruik van je herroeping, keurig binnen de termijn. En dan blijk je dus te moeten betalen voor het aantal online contacten wat je had. Dit staat volstrekt onduidelijk in de voorwaarden. Kortom, ik voel mij genaaid. Het is gewoon geld klopperij, dom dat ik er in getrapt ben.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Veel te duur. Onduidelijke Algemene Voorwaarden. Bij "herroeping" moet je alsnog betalen voor aantal online contacten. Weinig nieuwe contacten. Aantal fake profielen of gold diggers.

  Door Tim vd Horst op 16 december 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik zou het niemand willen aanraden. Opdringerige teksten: " emand heeft je profiel bekeken, ga gauw kijken wie dat was!!!!" etc.maar eigenlijk alleen geinteresseerd in je geld.liffci

  Tenzij je getrouwd bent en bang bent je foto te tonen haha

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  duur;

  je krijgt eventuele partners door via hen. Geen eigen zoeken dus.

  Als je reageert op iemand weet je niet of hij betaald lid is. Zo niet, dan moet hij eerst 120 euro betalen om je foto te mogen bekijken. En jij maar denken: waarom hoor ik niets terug.

  Ouderwetse psychologische test die je invult en waarop je beoordeeld wordt

  Door kiki op 12 december 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Op 30 maart 2015 heb ik een 12 maanden premium lidmaatschap bij Parship afgesloten, met de optie van 2 keer betalingen, per 6 maanden. Het 1ste factuur bedraagt 97.20.

  Het staat duidelijk vermeld op de e-mail bevestiging dat ik een Herroepingsrecht had om de lidmaatschap binnen 14 dagen te annuleren. Na een tijdje rondkijken in de website, en een paar berichten sturen, heb ik besloten om mijn premium lidmaatschap te annuleren. Dit heb ik gedaan op 10 april.  Reden van annulering: Te weinig actieve leden op de site, de meeste zijn niet actief en niet meer inloggen op de site. (De meeste leden bij Parship - Ik zeg rond 80% - zijn na de eerste of de tweede keer inloggen op de website beseffen dat ze niets kan (geen persoonlijk bericht kan sturen, en ook geen foto kunnen zien van andere leden) en daarom de meesten besloten om niet meer inloggen.)  Ik heb mijn premium lidmaatschap wel binnen 14 dagen geannuleerd, dus Ik dacht dat ik het volledige lidmaatschap bedrag terug zou ontvangen. FOUT!  Op 14 april ontving ik een bericht van Parship met de bevestiging van het beindiging van mijn premium lidmaatschap, maar omdat ik tot die tijd 6 contacten hebben gemaakt, moest ik een waardecompensatie van 115.33 aan hun betalen.

  In plaats van mijn 97.20 terug ontvangen, hebben ze (zonder verder toestemming) nog 18.13 afgeschreven vanuit mijn PayPal rekening!!!

  Dus in totaal 115.33 was gencasseerd van mijn rekening, voor een lidmaatschap dat nog geen twee weken duurde. Ik vind dit bedrag onredelijk, en onterecht. Dit is vergelijkbaar met een diefstal!

  Wat een Oplichter!!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  - Ongeveer 70%-80% van de leden zijn niet meer actief

  - Vrouwen reageren nauwelijks op berichtjes.

  - Peperduur abonnement.

  - Abonnement wordt Stilzwijgend verlengd met een nog duurdere en onrealistiche tarieven.

  - Je wordt belazerd!

  Door Parship Slachtoffer op 9 mei 2015 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Niet doen, onbetrouwbaar, levert niets op behalve gedoe!!

  Sterke punten
  Geen idee

  Zwakke punten
  kleine database, hoge kosten maar vooral de slechte service,stoort enorm. Het inloggen lukte geruime tijd niet. Vele,vele mailtjes gestuurd en uiteindelijk na ruim 2 maanden een reactie waarbij het duidelijk is dat er niet goed wordt gelezen en men de schuld bij mij legt. En vandaag kwam ik erachter dat ze zomaar via een incasso geld afschrijven. Direct contact gezocht, " ik had zeker mijn vpcreditcard aan een ander uitgeleend".... Bleek dat een vriend van mij hetzelfde had. Oppassen!!!

  Door Ann op 1 april 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Vreemd dat zulke dames geen man kunnen vinden.

  Een schooljuffrouw die kennelijk eens linkse idealen had maar nu aanhanger is van die man met fout haar.

  Toch leuk om iemand te ontmoeten die ontdekt heeft nooit wat geweest te zijn.

  Een arts die mij vertelde dat alleen een mannelijk arts voor haar een geschikt partner zou kunnen zijn. Gelukkig denk ik daar als ingenieur naar de dames ander over.

  De derde had twee puber zonen met ADHD. Kunt u goed met kinderen opschieten?  Sterke punten
  Om te beginnen: Ik heb sinds 3/4 jaar een leuke geliefde die ik bij een single-activiteiten organisatie heb ontmoet.

  De zoektocht heeft dus iets moois gebracht.

  En totdat ik besloot dat Parship het voor mij niet zou worden toch nog een 3-tal dames ontmoet. Deze bestonden dus wel.

  Zwakke punten
  Ik heb nep berichten ontvangen. Uit Heidelberg, Linz, Wenen, Hamburg en nog wat plaatsnamen waar ik nog nooit van gehoord had. Dames die een hoge match waarde met mij zouden hebben. Kennelijk een foutje van de programmeur.

  Maar ik heb ook een 3-tal dames ontmoet die echt bestaan.

  Door Wijnand op 2 maart 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Geen fijne site, na betalen zijn de foto's van de members nog steeds niet zichtbaar. Dat suggereren ze wel als je nog geen member bent. Dan staat er bij een wazige foto "alleen zichtbaar voor Full Members" ... niet dus. Waardeloze site voor te veel geld. Niet doen dus.

  Sterke punten
  De consument wordt beschermt bij "koop op afstand" door middel van het herroepingsrecht. Het product of dienst valt tegen of er is een te overhaaste beslissing genomen, prima regeling en dit geld ook voor een website als Parship. Nadat ik een full membership had afgesloten besloot ik toch al na 5 dagen mij te beroepen op deze regeling. Geen punt volgens de site maar of ik naast mijn reeds betaalde 104 euro nog een 165,00 euro wilde bijbetalen. De site redeneert dat je niet betaald per periode

  Zwakke punten
  periode maar dat je betaald per gelegd contact. Ik had in 5 dagen 17 contacten en dat was de reden van de 'naheffing". In de leveringsvoorwaarden staat hier niets over. Integendeel, bij het herroepen is de consument totaal geen kosten verschuldigd. Ik eis nu mijn 104,00 terug van Parship die dreigt met een incasso.... Fijne site

  Door Peter op 3 februari 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik vind er hele rare vooral gefrustreerde mannen tussen zitten. Ik weet niet in welke relaties ze vandaan komen, maar het is echt heel erg. Mannen zijn erg geent op een foto, wat niets zegt. Erg kortzichtig. Daarnaast heb ik gemerkt dat ze ook niet oprecht zijn. Hun profielen zijn vaak enorm verzonnen. Eigenlijk heel eng. Wat ik me dan ook meteen afvraag wat bezielt iemand. Ik ben een hele leuke vrouw, hoog opgeleid met een goed lopend bedrijf. Dus ik kan heel goed met mensen overweg. Ik heb geen goede ervaringen nog bij Parship kunnen ontdekken. Erg jammer.

  Sterke punten
  Ik kan ze nog niet ontdekken.

  Zwakke punten
  Traag.

  Vaak nep accounts

  Selectie die ik krijg past niet bij mij

  Veel te duur

  Door Anabel op 9 januari 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Niet veel ervaringen met datingsites, maar deze heeft mij aan mijn huidige vrouw geholpen. In totaal 3 dates gehad en zowaar 3 serieuze dames gehad die opzoek waren naar een langdurige relatie. Goede matches, ik zou deze site aan iedereen aanraden.

  Sterke punten
  goede site, serieuze mensen, bijna alleen hoger opgeleiden

  Zwakke punten
  niets

  Door h van os op 24 december 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Op paship heb ik niet het idee gehad dat er nep profielen waren. De dates die ik heb gehad waren over het algemeen dan ook leuk al zien sommige mensen er in het echt toch net iets anders uit dan op de foto. De komende tijd probeer ik deze site nog uit want ik ben toch wel opzoek naar een relatie met meer vastigheid.

  Sterke punten
  Omdat de site niet laagdrempelig is heb je een betere selectie van vrouwen. Ook heb ik het idee dat ze daardoor minder gefocust zijn op het uiterlijk.

  Zwakke punten
  Het is niet goedkoop, maar ja aan de andere kant heb ik liever goede matches en betaal ik iets meer, dan dat ik minder betaal en slechte matches krijg.

  Door carel op 19 december 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Als hoogopgeleide vrouw van 40 is het soms lastig om in het dagelijks leven in contact te komen met vrijgezelle mannen die een vergelijkbare leefwijze hebben als ik. Deze site heeft mij aan een paar leuke dates geholpen en ik heb er vertrouwen in dat ik in de toekomst toch nog iemand kan vinden voor een langdurige relatie.

  Sterke punten
  Leuke gesprekken met mensen waarbij het snel klikte. Ook heb ik het gevoel dat het bij deze site allemaal goed in orde is.

  Zwakke punten
  Het kost wat, maar naar mijn idee krijg je dan ook wat.

  Door Maria op 18 december 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik heb meerdere dates gehad via Parship en mijn ervaring is dan ook best wel positief. Waar bij andere sites het nog wel eens alleen om uiterlijk gaat heb ik hier het gevoel dat de dames je een eerlijkere kans geven. De ware heb ik nog niet gevonden, maar leuke dates heb ik zeker gehad. De persoonlijkheidstest zorgde er in ieder geval voor dat ik met dames in contact ben gekomen die behoorlijk bij mij zouden passen en dat maakt het wel wat gemakkelijker een klik te hebben.

  Sterke punten
  Goede matches

  Minder focus op uiterlijk

  Serieuze mensen

  Persoonlijkheidstest

  Zwakke punten
  Wel wat aan de prijs

  Door marquise op 5 september 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Psychologisch rapport is nonsens.

  Met een klacht word je afgepoeierd.

  Niets dan geldbejag.

  Gevaarlijke types, kunnen gewoon lid blijven. Een man die zegt in NL te wonen, in werkelijkheid 1000km verderop woont, blijkt slechts uit te zijn op webcamseks, wordt niets aan gedaan. De printscreens die ik stuurde worden naar zeggen steeds niet ontvangen..... Tja hij is betalend lid...

  Sterke punten
  Niet ontdekt.

  Zwakke punten
  Psychologisch rapport is nonsens.

  Met een klacht word je afgepoeierd.

  Niets dan geldbejag.

  Door Enke op 26 juli 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Zeer slechte site, veel te duur en maakt niet waar wat het belooft. Alleen maar gratis leden en nep profielen. Schandalige prijs en onbeschofte klantenservice. Geen zaken doen met deze boeven!!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Te duur

  Nepprofielen

  Alleen maar gratis leden

  Klantenservice onbeschoft

  Door niet tevreden op 13 juni 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Parship is onhandig en niet transparant. Er zijn nauwelijks tot geen betalende leden, vandaar dat er zo geheimzinnig wordt gedaan en je niet kunt zien of je iemand al dan niet gratis lid is. DE klantenservice is onbeschoft en grof. De positieve referenties die je op internet aantreft worden door henzelf aangemaakt. Geen gebruik maken van deze veel te dure bedriegers!

  Sterke punten
  Geen, zelfs het zgn psychologisch profiel is nep.

  Zwakke punten
  Alleen maar gratis leden en fake profielen

  Door Ontevreden klant op 13 juni 2014 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Vorige week aangemeld op Parship. Ik heb direct een abonnement afgesloten om te kijken of het iets voor mij was. Voor de persoonlijkheidstest was ik een half uur nodig. Uiteindelijk kreeg ik partner voorstellen voorgeschoteld. Op dit moment heb ik met 1 vrouw contact. Parship is duur, maar het werkt wel naar mijn mening.

  Sterke punten
  Match aan de hand van persoonlijkheidstest

  fijne navigatie structuur

  Zwakke punten
  Prijzig

  Door benny op 10 april 2013 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Parship

Schrijf je eigen review over Parship