Pepper   50liefde   50plusmatch   Ondeugend daten  Lexa   Relatieplanet   Parship    EliteDating    Hete profielen   FlirtPlek    Victoria Milan   Seksbuddy  Dreammatch

Goed contact leggen op een datingsite

Tja, en dan ben je lid van een datingsite en dan zie je een leuke persoon … wat dan?

Goed contact leggen op een datingsite

We willen je natuurlijk niet voorschrijven hoe je contact maakt met andere leden, maar een paar simpele algemene tips en adviezen kunnen voor iedereen nuttig zijn.

Persoonlijk vs hagelschotbenadering
Reageer op een persoonlijke manier op een profiel. Spreek iemand aan op zijn of haar profielnaam. De aanhef moet niet leeg of erg algemeen zijn. Dus niet “Hoi” of “Hallo”, maar “Hoi profielnaam,” of “Hallo profielnaam,”. Benoem in je mail minimaal 1 onderwerp dat je aanspreekt uit het profiel van diegene die je mailt. Stel per profiel een uniek bericht op, hanteer geen hagelschotbenadering. De hagelschotbenadering is een manier van mailen die je soms ziet waarbij mensen 1 algemene mail opstellen en die naar vele tientallen mensen sturen. Zo’n mail is niet persoonlijk en dat is duidelijk te zien ook. Die hagelschotbenadering levert veelal niets op.

Bouw het rustig op
De meeste mensen vinden het, net als in het echte leven, fijn om de band rustig op te bouwen. Te snel intiem worden, door bijvoorbeeld in de eerste mail hele directe intieme vragen te stellen of af te sluiten met kusjes of knuffels is voor veel mensen te veel van het goede. Dat werkt meestal averechts. Je kent diegene nog helemaal niet, dus begin liever door meer algemene vragen te stellen of jezelf voor te stellen.

Geen megalange berichten
Stuur niet in je eerste bericht een megalang verhaal over jezef. Vertel iets over jezelf, maar vermijd te lange verhalen. Toon interesse in de ander, schrijf niet te veel alleen over jezelf. Wees kort en krachtig.

Wees niet dwingend
Probeer niet dwingend over te komen. Mensen voelen zich niet geroepen iets van zich te laten horen door zinnen als: ‘mail me terug’, ‘laat wat van je horen’, je moet me zeggen waar je woont’, ‘wees dapper en mail me’. Zelfs al bedoel je het niet dwingend, het geschreven woord kan heel anders overkomen dan hoe je iets zou zeggen. Houd daar rekening mee en vraag je af hoe jouw bericht kan overkomen. Vraag sowieso nooit in je eerste bericht om contact op te nemen via telefoon of om ergens af tes spreken. Maak eerst contact en laat het van de ander afhangen hoe het contact verder verloopt.

Vermeit taalfoutu en slorhrdighede
Het klinkt misschien oppervlakkig, maar veel mensen reageren niet positief op spelfouten of verkeerd taalgebruik. Het geeft geen positieve eerste indruk. De ontvanger kan het ten onrechte interpreteren als onverschilligheid of dommigheid. Vooral in de eerste mails is het goed om daar extra aandacht aan te schenken. Misschien heb je iemand in de buurt die jouw teksten kan corrigeren? Als je dyslexie hebt is het ook moeilijk een foutloze boodschap te schrijven, maar je kunt het wel van tevoren melden bijvoorbeeld. De meeste mensen zullen daarvoor begrip hebben. Lees in ieder geval je bericht nog eens door alvorens het te versturen.

Wees beleefd en respectvol in je afwijzing
Als iemand je niet aanstaat (maar verder niet oneerbaar of onvriendelijk tegen je doet) is dat geen reden om diegene te beledigen of onbeleefd af te kappen. Je kunt een contact op vriendelijke manier afhouden en diegene zelfs succes wensen met zijn of haar verdere zoektocht. Het is een kleine moeite en de stemming blijft er goed door.

Laat op z’n minst even iets van je laten horen
Als iemand interesse in jou toont, dan is dat een compliment. Zelfs als je niet met diegene in contact wilt treden kun je op z’n minst vriendelijk laten weten dat je er verder niet in geïnteresseerd bent. Voor de ander is dat veel fijner dan helemaal niks te horen. Op die manier gun je het de ander ook om met een goed gevoel een ander contact aan te gaan.

Meld het de redactie van de datingsite als iemand je onheus behandelt
Als iemand echt vervelend is of bijvoorbeeld dreigend overkomt, meld het dan aan de redactie van de datingsite in kwestie. In plaats van dat je met diegene een ruzie over de mail aangaat, kun je het beste de redactie het probleem laten oplossen.

Afsluiting van je bericht
Zoals al even eerder genoemd, sluit je bericht niet af met “Kusjes” of “Knuffels” of soortgelijke termen. Dat wordt vaak als te intiem bevonden en werkt averechts. Sluit gewoon netjes en normaal af. Je zou kunnen aangeven dat je hoopt op een reactie of uitkijkt naar een reactie. Sluit verder gewoon af met “Groeten, je naam” of “Met vriendelijke groet, je naam” bijvoorbeeld.

Recente acties en artikelen

Pas op voor datingscam!

Datingscam en misleiding op datingsites, dat is iets waarmee we niets te maken willen hebben uiteraard. Wij zien iedere dag meerdere scammers langskomen in de review die we doen voor onze datingsites Knuz.nl en Relatieklik.nl. Als be...

9 juni 2017

3 dagen gratis op Pepper!

Pepper heeft een leuke actie speciaal voor jou. Je kunt nu 3 dagen 100% gratis van alle functionaliteiten op Pepper gebruikmaken.Na die 3 dagen zit je nergens aan vast!Probeer het dus gewoon eens uit en bekijk welke leuke si...

19 mei 2017