Daten als Gepensioneerde

Daten als Gepensioneerde

Leeftijd is geen beperking

Daten als Gepensioneerde
29 september 2020

Inhoudsopgave

Online daten is tegenwoordig een vastigheid binnen onze maatschappij. Vrijwel iedereen doet het, en met name de jongere generaties doen hier graag aan mee. Maar hoe zit het nu eigenlijk met degenen die met pensioen zijn? Datingsites zijn wat dat betreft ideaal voor deze doelgroep; ze hebben namelijk meer vrije tijd om te besteden en minder sociale verplichtingen om aan te voldoen. We hebben hieronder alle voor- en nadelen op een rij gezet. 

Voordelen

Gemak staat sowieso op nummer één. Vroeger ging je misschien uit, naar een club, kroeg of disco. Iedereen was daar en er was geen betere manier om mensen te leren kennen. Deze tijd is echter voorbij en je kiest nu ook liever voor mensen waarvan je vermoed dat zij het waard zijn om moeite in te stoppen.

Daarnaast zijn de kosten ook een groot voordeel. Er zijn boordevol gratis datingsites en nog genoeg anderen die je een gratis maand aanbieden voordat je een betaald abonnement neemt. Ook kan je zelf kiezen of je gebruik wil maken van een website dat zich focust op een specifieke doelgroep, zoals gepensioneerden. Zo kom je al veel sneller een selectie aan mensen tegen waar je daadwerkelijk iets gemeen hebt. 

Nadelen

Daten kan helaas ook zo zijn nadelen hebben. Voor gepensioneerden is dit vooral herkenning. Wanneer iemand je profielfoto herkend, of jij die van hen, kan het nog best ongemakkelijk zijn om een praatje aan te knopen. Het beste wat je in deze situatie kan doen is om je omgeving van tevoren te laten weten dat je wil/gaat daten online. Zo staan zij niet voor onverwachte verrassingen. Aan de andere kant kan je het ook zo bekijken dat degene wiens profiel je herkent, ook gewoon op zoek is naar een date. En er is niets om je voor te schamen wanneer je met hetzelfde doel op een website zit.

Als je net begint met online daten, dan kan het soms ook nog wat verwarrend zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer en er zijn zoveel profielen dat je niet weet waar je moet beginnen. Probeer het daarom stap voor stap te doen. Je hoeft niet gelijk met 10 mensen een gesprek aan te knopen, begin gewoon met een like en zie waar het je brengt!

Zoals je ziet heeft online daten voor gepensioneerden dus zo zijn eigen voor- en nadelen. Het belangrijkste is echter dat je het gewoon eens probeert. Iedereen is op zoek naar wat anders en wie weet kom je wel de nieuwe liefde van je leven tegen! Daarnaast kan je ook gemakkelijk stoppen en wanneer je maar wil je profiel verwijderen zonder consequenties. Op het internet kan je honderden websites vinden om een profiel op aan te maken. Kijk eens bij 50plusmatch en 50liefde. 


Bezoek 50liefde.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden