Dating voor Beginners

2 oktober 2019

daten voor beginnersSommige mensen gaat het heel makkelijk af om aan een date te komen. Voor anderen is het allemaal wat moeilijker. Als je van nature wat introverter of verlegener bent leg je waarschijnlijk ook niet zo spontaan contact met nieuwe mensen. Toch kan je soms nog verlangen naar een date. Misschien wil je ook eens een one-night-stand of ben je juist op zoek naar de liefde van je leven. Dat wil je natuurlijk foutloos doen, maar dan loop je de kans dat het allemaal erg geforceerd overkomt. Wij geven je graag een paar tips hoe jij op een makkelijke en natuurlijke manier aan een date komt!

Hoe kom je natuurlijk over?

Als je zoekt op internet voor manieren om iemand aan te spreken of om contact te leggen, dan krijg je vaak tips die in theorie erg goed klinken, maar in de praktijk juist heel onnatuurlijk overkomen. Neem de bekende openingszinnen bijvoorbeeld. Inmiddels kent iedereen die en loop je juist meer kans op een misser wanneer je ze gebruikt. Ze komen niet natuurlijk, maar juist geforceerd over. Als je juist een goede indruk wil maken doe je er goed aan wanneer je juist wat vlotter over komt. 

Maar hoe kom ik dan vlot over?

Je komt vlot over door te gaan voor een natuurlijke aanpak, gebruik niet zinnen als “welke engel is er nu uit de hemel neergedaald?”, maar ga voor wat je gevoel je zegt. Heeft iemand bijvoorbeeld een lach die je doet denken aan zonnige zomerdagen, zeg dat dan. Als je het zo leest klinkt het misschien wat cliché, maar als jij daadwerkelijk iets meent, ziet de ander dat ook aan je. 

Wees jezelf

En natuurlijk hoor je altijd “wees jezelf!”, maar er zit wel een kern van waarheid in. Als jij introvert bent, is de kans groot dat je op iemand valt die dat ook is. Doordat jullie dat gemeen hebben hoef je je niet veel drukker voor te doen dan je bent. Spreek ze aan, vraag naar hun interesses of benoem iets van waar jullie op dat moment zijn en de rest komt vanzelf. Wees ook niet bang voor stiltes, soms is dat juist fijner dan een gedwongen gesprek. 


Bezoek Alleenstaande mamas

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden