Hoe lang wacht je op het plannen van je eerste date?

5 september 2019

je eerste dateAls je iemand beter wil leren kennen werkt dat altijd beter in het echt, dan wanneer je alleen online of telefonisch communiceert. Daarom is het handig als je snel af kunt spreken om elkaar te ontmoeten, maar wanneer is het daar het juiste moment voor? Ons korte antwoord? Binnen twee weken. Lees hier onder waarom. 

Is er een match tussen jou en je date?

Als je online samen goed klikt, maar er in het echt geen “spark” lijkt te zijn, is het fijn als je niet eerst maanden tijd hebt geïnvesteerd in deze potentiële relatie. Wat vaak namelijk gebeurt, en dit geldt voor beide partijen, is dat er door de online communicatie al echt een band is ontstaan die dan op de eerste date uitloopt op een sisser. Niemand wordt hier blij van dus hoe eerder de date, des te sneller weet je of deze persoon geschikt is of niet. 

Wie zit er eigenlijk achter het schermpje?

Een andere veelvoorkomende reden is dat je geen idee hebt of de persoon aan de andere kant van jouw scherm ook daadwerkelijk is wie zij zeggen te zijn. Oftewel een catfish. Hier zijn verschillende versies van:

De persoon die oude/gefotoshopte foto’s gebruikt: misschien gebruik je graag een foto die je wat flatteuzer er uit laat zien, maar als jij op een date met iemand gaat die opeens 50 kilo zwaarder blijkt te zijn, is dat geen fijne verrassing. Er is helemaal niks met zwaarder zijn, zolang je maar geen misinformatie op je profiel zet. Daar knappen mensen van af. 

Een andere variant van een zogenoemde catfish; een man (of vrouw!) die zich voordoet als een leuk, jong persoon en daarmee andere mensen misleidt. Soms doen ze het om geld te verdienen, soms ook om aandacht te krijgen. Hoe dan ook is dit voor het slachtoffer erg vervelend en kan het zelfs voor psychische problemen zorgen in de toekomst. Want hoe vertrouw je nog iemand op het internet daarna? 

Hopelijk wordt jij geen slachtoffer van een catfish, maar dé manier om er zeker van te zijn dat dat probleem snel opgelost wordt is door zo snel mogelijk in het echt af te spreken. Een reverse image search kan trouwens ook nooit kwaad. 

Zorg voor jezelf, niet alleen voor je date

Als je heel leuk met iemand aan het chatten bent, maar zij het afspreken steeds uit lijken te stellen, dan kan het zo zijn dat je ofwel met een catfish bezig bent, ofwel met iemand die alleen geïnteresseerd is in online chatten/daten. Het beste wat je dan kunt doen is door ze vriendelijk te bedanken en verder te gaan. Hier haal je namelijk geen bevredigende relatie uit. Je mag best een date verplaatsen, maar op den duur moet je jezelf even eerst plaatsen en er een punt achter zetten.


Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden