Een Leuke Date Begint bij Je Profielfoto

Een Leuke Date Begint bij Je Profielfoto

Een Leuke Date Begint bij Je Profielfoto
24 juni 2020

Voordat je gaat beginnen met online daten, is het verstandig om even stil te staan bij je profielfoto op een datingsite. Met je profielfoto laat je als het ware de beste versie van jezelf zien, zonder daarbij je eigenheid te verliezen. Veel datingsites staan het toe om meer dan één foto te uploaden, maar toch moet je ook dan eerst een foto kiezen waarvan je wil dat men deze als eerste ziet. 

Welke Foto Moet Je Gebruiken?

We raden iedereen altijd aan om zo verstandig mogelijk de profielfoto te kiezen. Om je te helpen bij het maken van je keuze kan je jezelf het beste twee vragen stellen:

  1. Hoe wil je dat anderen je zien?
  2. Hoe geef je jezelf het beste weer zonder daarbij over de top te gaan?

Play it Safe

Je kan het altijd veilig spelen met een recente, maar goed gelukte pasfoto. Hoewel hier in principe niks mis mee is, geeft het een beetje een neutrale en saaie indruk. Het voordeel is echter wel dat je goed herkenbaar bent en niet voor catfishing wordt beschuldigd. 

Een Leuke Foto op Je Profiel

Wanneer je een foto moet kiezen die als eerste weergegeven wordt, dan is het verstandig om er één te kiezen die zowel je gezicht als net ietsje meer van je lichaam laat zien. Een profielfoto is nu eenmaal de eerste indruk en op deze manier vergroot je de kans op een succesvolle date. Mensen zien graag namelijk meer dan alleen je gezicht. 

Je mag ook zeker humor gebruiken, of juist je talenten naar voren laten komen, zoals voetbal, tennis, of paaldansen. Wie weet speel je wel de viool in een groot orkest en wil je dat graag laten zien. Ook wanneer je potentiële partner niet van deze hobby’s houdt, is het nog steeds een mooie foto om te laten zien als profielfoto. Je hoeft ook niet alles gemeen te hebben met elkaar.

Meerdere foto’s plaatsen op je profiel

Wanneer je meerdere foto’s op je profiel kan plaatsen, is dit hét ding waar je gebruik van moet maken. Zo kan je namelijk jezelf van verschillende kanten laten zien. Kies daarom ook voor foto’s met verschillende poses, in verschillende settings, noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Schep echter nooit een onrealistisch beeld van jezelf, tenzij het hierbij gaat om een overduidelijke humoristische foto (zoals jezelf in de ruimte met allerlei aliens en eenhoorns fotoshoppen). Plaats ook geen foto’s van 15 jaar geleden, we weten allemaal dat je er nu helaas niet meer hetzelfde uitziet. Je zal ongetwijfeld een date kunnen krijgen, maar of diegene ook een vervolgdate wil inplannen is een ander verhaal.

Gebruik deze tips en ga op zoek naar een geschikte datingsite. Wil je daten met hoger opgeleiden? Kies dan voor Parship. Heb je liever een algemene datingsite, dan is Relatieplanet wellicht de juiste keuze voor jou. 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden