Daten voor Ouderen: Is het Anders dan Bij Jongeren?

Daten voor Ouderen: Is het Anders dan Bij Jongeren?

7 november 2019

daten voor seniorenVoor de meeste mensen is daten een spannend begrip, maar zeker als je jong bent ontdek je allemaal gevoelens waarvan je niet wist dat ze bestonden. Dat is natuurlijk heel interessant. 50-plussers die beginnen met daten ervaren andere gevoelens, zij hebben meer ervaring en soms zelfs ook nare ervaringen vanuit het verleden. Is daten onder ouderen dan nog steeds hetzelfde als voor jongeren? Of is het anders?

Hoe ouder je wordt, des te meer ervaring doe je op. Dit geldt ook voor daten. Je komt er achter op wat voor type mens je valt, hoe je een date voor je ziet en waaraan je time-wasters kan herkennen. Vaak heb je al wat positieve en negatieve relaties meegemaakt en krijg je bij een eerste date dus niet meer zoveel vlinders in je buik als dat je vroeger had. Misschien juist ook wel, omdat deze nieuwe date allemaal nieuwe kansen biedt. 

Als er nu twee 50-plussers gaan daten die elk een andere achtergrond hebben in de dingen die zij vroeger meegemaakt hebben, dan is dit anders dan de kinderliefde van tieners. Toch?

Voordelen van daten als 50-plusser

Daten voor 50-plussers is natuurlijk anders dan daten bij tieners. Je hebt al wat meer ervaring en hoeft ook niet meer zo heel veel nieuws te ontdekken op seksueel gebied. Tieners doen dit nog wel, ze hebben tenslotte nog niet zo veel meegemaakt en ook minder ervaring over zowel hun eigen lichaam als wat ze leuk vinden. 

Als je van dezelfde generatie bent, dan heb je over het algemeen dezelfde dingen meegemaakt. Dit zorgt ervoor dat als jij als 50-plusser met andere 50-plussers gaat daten, jullie al snel een klik zullen hebben. Helemaal op emotioneel gebied. Toch is iedereen anders en moet je dus altijd rekening houden met de gevoelens van de ander. In bed geldt hetzelfde, hoewel jullie allebei redelijk wat ervaring hebben zijn er altijd nog nieuwe dingen om te ontdekken over elkaar.

Nadelen van daten als 50-plusser

Er zijn verschillende types die willen daten, ook bij 50-plussers. De een wil juist het leven weer ontdekken en net zo veel experimenteren als toen zij jong waren, misschien juist omdat ze dat toen nooit hebben kunnen doen. De ander wil liever toch gelijk een levenspartner omdat zij hun wilde jaren achter zich hebben gelaten. 

Als je hier niet op let, kan dit voor lastige momenten in de relatie zorgen. Wat soms ook voor problemen zorgt is het meenemen van emotionele bagage uit vorige relaties, hier zit je nieuwe partner vaak niet op te wachten.

Toch is één ding wel duidelijk: daten verschilt helemaal niet zo veel van elkaar, op welke leeftijd je het ook doet. Je kan kiezen of je lekker vrij wil daten, of juist wil settelen. Zodra jij iemand hebt gevonden om dit mee te doen, zit je helemaal goed!

Als je op zoek bent naar een partner binnen dezelfde leeftijdscategorie als jij, dan zit je goed bij 50plusmatch. Als je juist liever wat bredere zoektermen gebruikt, kan je ook een kijkje nemen op Relatieplanet. 

Bezoek 50liefde.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden