Wanneer verander je je relatiestatus op Facebook?

4 februari 2014

Is het nodig om je relatiestatus op Facebook Łberhaupt te veranderen? Als je hebt besloten dat je het goede nieuws wilt delen met de wereld (of in ieder geval, dat deel van de wereld waarmee je bevriend bent op Facebook), dan is een goede timing van groot belang. Hier is onze checklist voor het vaststellen van het juiste tijdstip om je relatiestatus op Facebook te veranderen:

  • Is het officieel? Weet je zeker dat jullie een relatie hebben Ė en dat je partner daar ook zo over denkt?
  • Is het een vaste relatie? Je hoeft niet zeker te weten of je de rest van je leven in de relatie zult blijven, maar je wilt ook niet elke maand je relatiestatus veranderen.
  • Ben je al sinds een paar maanden single? Als jij (of je partner) het onlangs met iemand hebben uitgemaakt, kan het erg pijnlijk zijn voor jouw (of je partnersí ex) om te zien dat je je nieuwe relatie al zo snel aankondigt.
  • Wil je dat al je Facebookvrienden het nieuws over je nieuwe relatie komen te weten? Als je vrienden bent met mensen die niets te maken hebben met jouw privťleven, of met mensen voor wie het pijnlijk kan zijn dat je je nieuwe relatie op Facebook aankondigt, moet je op zín minst je privacy-instellingen aanpassen om de update voor hen te verbergen.
  • Wil je partner jullie nieuwe relatiestatus ook op Facebook aankondigen? Je partner moet jouw status update sowieso accepteren, dus je kan het net zo goed van tevoren bespreken.
Als je alle bovenstaande vragen met JA hebt beantwoord, zou het weleens het goede moment kunnen zijn om je relatiestatus op Facebook te veranderen! Wees voorbereid op een hele lading vind-ik-leukís, felicitaties en commentaren van mensen die je gelukwensen met je nieuwe relatie. Maar onthoud: dat wat in jullie relatie gebeurt is uiteindelijk iets tussen jou en je partner Ė en het is veel meer dan een gebeurtenis op je timeline!