De Uitdaging van het Gratis Online Daten

2 oktober 2019

gratis datingsitesWanneer je begint met daten koop je meestal liever niet een betaalde functie. Sommige datingssites hebben tijdelijk gratis acties waar je gebruik van kan maken. Als je dat hebt gedaan merk je al snel het verschil tussen betaalde en gratis sites. Een gratis datingsite heeft nog wel eens problemen (of uitdagingen) die zich voor doen. Zo is een volledig gratis website erg aantrekkelijk voor scammers of spammers. Mensen proberen dan via het platform virussen of onveilige links te verspreiden. Ook zijn er mensen die deze websites voornamelijk voor (zelf) bevrediging gebruiken. Dit zijn voornamelijk tieners die zich als iemand anders voor doen, een lekkere foto of filmpje te pakken weten te krijgen en daarna nooit meer wat van zich laten horen. 

Gratis datingsites en nepprofielen

Het tegenkomen van nepprofielen is daarom ook een van de grootste nadelen van een gratis datingsite. Mensen kiezen dan liever voor een iets duurdere website waarop opvallend gedrag gelijk aangepakt wordt en strengere identiteitscontroles plaatsvinden. Toch is het niet helemaal ongebruikelijk om gebruik te maken van een gratis datingsite. Er zijn natuurlijk ook genoeg gratis websites waarbij profielen ook goed in de gaten worden gehouden of waar mensen naar de moderators een foto kunnen sturen met bewijs dat zij daadwerkelijk zijn wie ze zeggen. In zo’n geval heb je daar dan een vinkje voor om te laten zien dat je geverifieerd bent. 

Als je bewust de keuze maakt om voor een gratis datingsite te gaan, kan het geen kwaad om even rond te kijken om te zien welke websites goed geordend en betrouwbaar er uit zien. Rapporteer ook gerust gebruikers die regels overtreden.

Een handige tool om je zoektocht naar een date op een gratis website makkelijker te maken is de google reverse image search. Hierbij kan je een profielfoto aanklikken en kijken of deze ergens anders op het internet te vinden is. Als dan blijkt dat het een foto van een bekend model is, weet je dat deze persoon niet echt is. 

Ook is het belangrijk om op te letten hoe deze persoon praat en wat hij/zij allemaal zegt. Als ze geen foto hebben kan je er gerust naar vragen, zolang je vriendelijk blijft. Soms vragen scammers ook nog wel eens om geld in ruil voor een date. Doe dit dan niet! 

Open geen vreemde links

Soms krijg je een email in je inbox met een aantrekkelijk lijkende aanbieding voor een datingsite of date. Open deze links nooit! In negen van de tien gevallen is dit een manier om malware op je computer te krijgen. Als het een daadwerkelijke aanbieding is, kan je deze ook altijd googlen op reviews. Als ze positief zijn kan je er van uit gaan dat de website wel betrouwbaar is. Maar zelfs dan kan je beter handmatig de website opzoeken dan op de link in de mail klikken. 

Het helpt ook om je privacysettings op een datingsite af te sluiten voor het publiek. De meeste websites hebben deze optie wel. Dat scheelt al weer wat spam-mailtjes. 

Het kost dus wat meer werk om van een gratis datingsite gebruik te maken. Pas op voor rare figuren, let op de profielen en houd je inbox goed in de gaten. Als je dat gedaan hebt ben je klaar om op zoek te gaan naar een serieuze date. Maar je kan natuurlijk ook altijd op elk moment overstappen op een betaalde service als je wat zorgelozer wil rondkijken!


Bezoek Badoo

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden