Hoe Weet je of Iemand een Serieuze Dater is?

17 oktober 2019

serieuze dateSoms kan je het lastig vinden om anderen op datingsites te vertrouwen, want hoe weet je of ze serieus op zoek zijn? Een ander lastig aspect van online dating is, is dat je nooit 100% zeker weet of diegene hetzelfde is als wie ze zeggen te zijn en of zij daadwerkelijk dezelfde interesses hebben als jij. Vaak worden datingsites gecontroleerd door admins of bots, deze proberen zo veel mogelijk niet-serieuze daters te verwijderen. 

Toch blijft het internet nooit helemaal betrouwbaar en is het onmogelijk om bij iedereen persoonlijk te checken of zij echt zijn of niet. Wanneer het dan blijkt te zijn dat iemand een catfish of scammer is, kan dit voor irritatie zorgen bij degene die wél op zoek zijn naar een serieuze date. Dus, hoe vindt je dan iemand die serieus is op zo’n grote datingsite? Waar moet je op letten?

Checklist of de dater serieus is

1. Als je een profiel checkt, let dan altijd op de informatie en foto’s. Als iemand aangeeft 20 te zijn, maar de foto roept 40+, dan klopt er iets niet. Je kan ook gebruik maken van extensies op je browser om te zoeken op deze foto, soms komt het namelijk nog wel eens voor dat zij een foto van een model hebben gebruikt. Mensen met dieren of bloemen als foto en verder niks zijn vaak ook niet zo betrouwbaar. Weinig informatie duidt op een mogelijke scammer, maar let wel; het kan ook iemand zijn die zich niet graag blootgeeft op het internet. Om daar achter te komen ga je door naar stap twee.

2. Begin een leuk gesprek. Vraag naar de ander hun interesses en dagelijks leven, maar houdt het casual. Je hoeft ze niet te ondervragen! Als zij serieus zijn en geïnteresseerd in je, dan zullen ze zeer waarschijnlijk vragen terug stellen en uitgebreide antwoorden geven. 

3. Als je eenmaal een tijdje hebt gechat, is het tijd om te vragen om af te spreken. Spreek ergens bij een café of restaurant uit zodat het openbaar is. Dat is veiliger voor beide partijen. Als je gesprekspartner echter liever thuis of in een hotel wil afspreken wijst dit al snel op een one-night-stand of iets wat je liever niet wil meemaken. Voel je dus niet slecht om nee te zeggen als je je niet comfortabel voelt. 

4. Luister naar de ander. Waar praten ze over? Hun gevoelens, ervaringen en stellen ze vragen aan jou? Dan zijn ze zeer waarschijnlijk geïnteresseerd. Als ze echter weinig zeggen of juist alleen maar aparte opmerkingen en grappen maken, liggen hun motieven ergens anders. Houdt wel rekening met mogelijke zenuwen, die laten iemand soms rare dingen doen. 

Deze vier punten helpen je ontdekken waarvoor iemand op de datingsite zit en of ze zoeken naar een serieuze relatie. Je kan je nu met een gerust hart aanmelden voor een datingsite. Go for it!

Als na een aantal dates, er toch geen spark blijkt te zijn betekent dit niet dat diegene niet op zoek is naar een serieuze relatie. Dan passen jullie gewoon niet bij elkaar, en daar mag je ook eerlijk over zijn!


Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden