Voor het Eerst je Date Ontmoeten, Wat nu?

20 november 2019

Je eerste dateSinds het daten zo populair is geworden, is het hartstikke makkelijk om een date te vinden! Een van de grote voordelen van online daten is dat je eerst elkaar beter kunt leren kennen vanaf een veilige afstand. Zo kan je jullie band versterken zonder dan één van de twee zich ongemakkelijk voelt. Als jullie er dan samen klaar voor zijn is het tijd om af te spreken. Je verlaat het comfort van je eigen bank en gaat op stap, dat kan best spannend zijn. Sommige mensen kijken hier erg naar uit, anderen vinden het vooral heel spannend want wat nou als het helemaal niet zo goed uitpakt?

De verwachtingen van online dating

Veel mensen spreken pas met elkaar af wanneer zij elkaar al een tijdje online kennen en een goed gevoel bij elkaar hebben. Voor sommige mensen voelt de real-life afspraak dan ook alsof ze elkaar al jaren kennen. Vaak wordt de relatie daarna voortgezet, als een officiële relatie. Je hoeft niet nog de onhandige stappen te nemen van elkaar beter leren kennen, dat doe je namelijk al. Dit is een van de mooiste en beste dingen aan online daten. Soms loopt het echter anders…

Wat als het anders uitpakt dan je had gehoopt?

Vaak is het zo dat als je online een klik hebt, dat dat in het echt ook zo is. Een van de voorwaardes om dit te laten gebeuren is door eerlijk tegen elkaar te zijn. Op deze manier weten beide partijen wat ze kunnen verwachten en komen ze niet voor nare verrassingen te staan. Toch zijn er ook mensen die liegen, voornamelijk over hun uiterlijk. Wanneer dit gebeurt probeer je dan ook vaak het gevoel wat je online had te behouden tijdens de date. Als het gesprek dan gezellig verloopt, heb je in ieder geval nog een leuke ervaring gehad. En misschien merk je zelfs dat hun andere uiterlijk helemaal niks meer uitmaakt en kan je je relatie voortzetten. 

En als het fout gaat?

Helaas komt het ook nog wel eens voor dat een date toch misloopt na langer contact online te hebben gehad. Als iemand je ongemakkelijk laat voelen, doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk weg te gaan. Zorg daarom altijd dat iemand uit je omgeving op de hoogte is van je date en kan inspringen wanneer dat nodig is. Al is het alleen maar om je te bellen of om je op te halen. 

Zo creëer je een veilige omgeving voor jezelf, zelfs als je date een engerd blijkt te zijn. Ook kan het geen kwaad om wanneer je naar het toilet gaat, een werknemer van het pand waar jullie zijn op de hoogte te stellen. Zij kunnen je ook helpen. 


Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden