Geloof en Dating

Geloof en Dating

Geloof en Dating
2 juli 2020

Het is tegenwoordig helemaal niet meer zo vanzelfsprekend dat mensen uit een bepaald geloof een partner nemen met hetzelfde geloof. Daarnaast zijn er ook nog ontzettend veel agnosten en atheïsten. Mensen zochten vroeger vaak gelijkgestemden op het gebied van afkomst en geloof, maar tegenwoordig wordt dat allemaal niet meer zo nauw genomen. Daarnaast is informatie in ruime hoeveelheden beschikbaar op het internet, en hoef je je ook niet meer tot je eigen wijk, cultuur, of vriendenkring te richten om een potentiële partner te vinden. Informatie heeft er tegelijkertijd ook voor gezorgd dat jonge mensen soms gaan twijfelen aan de normen en waarden waarmee ze zijn opgegroeid. Geloof is niet meer zo’n belangrijk item in een relatie voor hen. 

Toch zijn er momenteel nog miljoenen mensen die een bepaalde religie volgen. Nederland telt, volgens het CBS, meer dan 50% atheïsten of ongelovigen. Een kleine minderheid is nog gewoon gelovig. Wanneer je dus denkt dat je de enige bent die een bepaalde religie nastreeft, hoeft dit helemaal niet zo te zijn. 

Speelt liefde een rol in het delen van overtuigingen?

Inmiddels weet bijna iedereen dat mensen met gemeenschappelijke interesses en overtuigingen, het vaak beter met elkaar kunnen vinden. Het gaat hierbij om emoties en gedachten, maar ook op liefde als een individuele categorie. Het is dus helemaal niet zo raar dat je tijdens je zoektocht naar de ware, geloof meeneemt in je wensen voor je ideale partner. Toch is het tegenwoordig lastiger om erachter te komen welk geloof iemand aanhoudt dan hoe het vroeger was. Daarnaast is, vanwege politieke en sociale redenen, geloof een minder makkelijk gespreksonderwerp dan vroeger.

Je zal het daarom best lastig vinden om iemand te vinden met hetzelfde geloof als jij. Gelukkig kan het ook veel makkelijker dankzij het online daten. Tegenwoordig kan je allerlei verschillende personen ontmoeten via het internet. Je kan zelfs verschillende mensen ontmoeten die aan allerlei specifieke eigenschappen voldoen waar jij van houdt! Een datingsite heeft als voordeel dat je veel makkelijker te weten komt welke religie iemand aanhoudt. Stop dus gelijk met gissen en begin met online daten!

Normen en waarden

Onze persoonlijkheid bestaat uit drie basale ideeën: normen, waarden en overtuigingen. Natuurlijk ligt het wat genuanceerder, maar het komt uiteindelijk neer op deze drie categorieën. Wanneer je dus iemand zoekt voor een langdurige relatie, is het van belang dat je in ieder geval een paar overeenkomsten binnen deze categorieën hebt. 

Wanneer je je inschrijft op een datingsite, kan je al een deel van je persoonlijkheid laten zien in je beschrijving en direct op zoek gaan naar iemand die hier bij past. Je hebt tegenwoordig zelfs hartstikke veel datingsites die zich richten op mensen met een bepaalde religie. Wanneer je je aanmeldt op zo’n website, weet je gelijk dat je religie gemeen hebt met je potentiële partner. 

Op deze manier heb je veel meer tijd en ruimte over om te praten over dingen zoals je hobby’s, interesses, werk, dromen, en natuurlijk jullie communicatie. Je hoeft zeker niet meer bang te zin dat jullie vanwege geloof niet meer bij elkaar zouden passen. Het is een virtuele gemeenschap van gelijkgestemden, is dat niet fijn? Liefde kan je overal vinden, maar door het jezelf makkelijker te maken via het internet, kan je veel sneller een toekomstige partner tegenkomen. 

Veel datingsites vragen je bij voorbaat al om je religie waarna je specifiek ook andere mensen kan zoeken met dezelfde religie, als dit belangrijk voor je is. Lexa is één van deze websites. Wil je liever direct een website voor alleen Christenen, dan kan je goed terecht op Opzoeknaarjou.nl!

Bezoek Opzoeknaarjou

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden