4 redenen waarom jij als senior meer kans maakt op nieuwe liefde

4 redenen waarom jij als senior meer kans maakt op nieuwe liefde

16 oktober 2018

daten voor seniorenScheidingen tussen partners op latere leeftijd komt steeds vaker voor. Het is gebleken dat een groot deel van stellen die op jongere leeftijd getrouwd zijn of samenwonen een grotere kans maken op een scheiding later in hun leven. Maar dan ben je misschien al een 50 plusser. Houdt het daar dan voor je op? “What a waste of time” zou je misschien denken, terugblikkend op de getrouwde jaren. Maar wat nu? Als alleen oud worden geen optie voor je is, dan heb je geluk. Het ABS publiceerde dat het juist de 50 plussers die grotere kan maken om nieuwe liefde te vinden; en dan wel door middel van het online daten!

50plussers daten succesvol

Het is een mythe dat online daten alleen voor jongere mensen zou zijn geweest. Naarmate technologie zich doorontwikkeld, richtten steeds meer mensen zich hiertoe; en ja hoor, een groot deel daarvan zijn senioren burgers. Daten kent geen leeftijd ook al voel je je daar misschien een beetje te oud voor. Uit het onderzoek van het ABS is gebleken dat meer dan 37% van senioren stellen hun partner online ontmoet hebben.

Senioren burgers die willen gaan daten maken zich vaak zorgen om de grote concurrentie die ze hebben van de jongere mensen. Maar ook dit hoeft geen probleem te zijn want er zijn tientallen datingsites die zich speciaal richten op de groep 50-plussers. Zo heb je dan een afbakening wat het allemaal stukken makkelijker voor je maakt.

Dit is waarom 50plus een pré is bij dating

Zo heb je als senior nog enkele voordelen bij online dating:

  1. Als senior heb je veel meer levenservaring; misschien ook veel ervaring als het komt op het daten. Deze kennis kunt toepassen. Wat doe je wel of wat doe je juist niet? Het oud-worden heeft dus ook z’n voordelen!
  2. Behalve levenservaring weet je op zo een leeftijd ook veel meer over jezelf. Je weet precies wat je leuk vindt, wat je sterke en zwakke kanten zijn en waar je je grenzen zet. Dat kan helpen in het dating-proces.
  3. Verder kun je prioriteiten stellen in het leven. Je weet waar je naartoe wilt met je relatie en met je eigen leven. Je kan een beeld vormen van waar je wilt zijn over een x aantal jaren. En met je levenservaring kun je zeker de beste stappen maken om daar te komen; minder fouten, geen ballast!
  4. Je weet dat je realistisch moet zijn. Je bent geen tiener die een fairytale-achtige relatie verwacht. Je weet dat de keiharde realiteit is dat relaties hun ups and downs hebben. En het allerbelangrijkste: je moet daaruit komen. De wereld eindigd niet nadat je een meningsverschil gehad hebt. Je snapt het principe van ‘vallen en opstaan’.

Maar als seniore burger moet je ook weten dat er minder kanten aan je leeftijd verbonden zijn. Je voelt je misschien wel jong, maar je je moet niet verwachten dat je partner nog elk weekend een club zou willen instappen. Leuke dingen met elkaar doen is nooit uitgesloten en als jullie beide het in staat zijn: then why not? Een goede afstemming met elkaar is daarom van eminent belang. Met alle voordelen die je hebt maak je als seniore burger dus veel meer kans dan de ‘grote concurrenten’ op nieuwe liefde. Dus probeer iets nieuws, meld je aan op een datingsite voor 50-plussers en begint jouw avontuur!

Neem een gratis kijkje bij 50liefde

Bezoek 50liefde.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden