De Kunst van Je Online Datingprofiel

De Kunst van Je Online Datingprofiel

Hier een aantal goede tips

De Kunst van Je Online Datingprofiel
11 september 2020

Inhoudsopgave

Misschien ben je helemaal verliefd geworden op hun lach, of juist het gevoel voor humor dat je krom laat lopen van het lachen. Misschien hebben ze een unieke en opvallende kledingstijl, of juist het zelfvertrouwen waar een zwaan nog jaloers van zou worden. Er zijn zoveel redenen om je tot iemand aangetrokken te kunnen voelen, en soms weet je simpelweg niet wat de reden is. Eén ding is echter zeker: je wil hun aandacht en het liefste ook een date. Wanneer dit zo is, is de belangrijkste vraag om jezelf te stellen “hoe zet ik mijn dromen om in werkelijkheid?”

Wanneer je op een datingsite de aandacht van iemand wil trekken, kan het nogal een uitdaging zijn. Er zijn namelijk honderden andere mensen die hetzelfde proberen. En hoewel een wederzijdse interesse niet altijd gegarandeerd is, zijn er wel een aantal tips die je kan volgen om succesvol te zijn. Het voornaamlijkste ding waarmee je de aandacht krijgt is je datingprofiel, en wij hebben hier een aantal tips om je op weg te helpen. 

Je kan je datingprofiel vergelijken met een reclame. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe televisie of computer, dan kijk je op verschillende websites en bij verschillende aanbieders. De winkel met het aantrekkelijkste aanbod zal uiteindelijk je keuze worden. Hetzelfde geldt voor het daten. Hoe je profiel eruitziet bepaald of een persoon contact met je wil opnemen of niet. Wanneer je profiel leeg is, of juist een boekwerk zonder alinea’s, zullen ze snel weer verder kijken. Wanneer je profiel echter vol, maar aantrekkelijk is ingericht, heb je zeker hun aandacht. Natuurlijk moet de inhoud zelf ook goed zijn, maar dit en meer lees je allemaal in onderstaande tips. 

Je Profielfoto

 • Plaats recente foto’s en voorkom een laag aan filters. Een leuke zwart-wit filter, of een ander filter is prima, zolang er ook maar onbewerkte foto’s op je profiel staan. Je wil de ander natuurlijk niet misleiden. Daarnaast is het ook niet helemaal eerlijk als je er 15 kilo lichter uitziet op je foto dan hoe je er daadwerkelijk uit ziet.
 • Zorg ervoor dat je minimaal zo’n 4 á 6 foto’s hebt. Zorg er daarbij ook voor dat je een combinatie van headshots en full-body foto’s hebt.
 • Plaats geen groepsfoto’s waarop niet zichtbaar is wie je bent. Vermijd ook foto’s met een persoon die er (op die foto) uit zou kunnen zien als je partner.
 • Controleer je omgeving. Staat er niet nog ergens een erotisch speeltje op de achtergrond, of sta je in een kamer vol met troep? Zorg dat er geen dingen op je foto staan die de ander eventueel kunnen laten afknappen. 

Je Bio

 • Je bio mag zo’n 2 tot 3 duidelijke paragrafen zijn.
 • Wees eerlijk over jezelf, je werk, opleiding en hobby’s wanneer je deze invult.
 • Wat heb je te bieden? Ben je een uitstekende thuiskok, of neem je je partner graag mee op vakanties? Zet het neer! Let wel op dat je hiermee geen leechers ontmoet die alleen een relatie willen om wat je kan geven.
 • Wat zoek je in je partner? Wil je iemand die je uit je schulp haalt? Of juist iemand met wie je samen “alleen” kan zijn door ieder je eigen ding thuis te doen?
 • Vermijd clichés. Iedereen kent ze wel, dus wees lekker creatief!
 • Zorg ervoor dat het duidelijk is dat je moeite in je profiel hebt gestoken. Een bio dat alleen uit afkortingen of smileys bestaat is niet zo interessant. Laat zien dat je serieus bent over het daten.
 • Vermijd nadruk op eventuele kinderen. Als je deze hebt is het handig voor je potentiële partner om te weten dat je kinderen hebt, maar ga niet in detail. Dit kan creeps aantrekken of mensen afschrikken. Wanneer je iemand met kinderen date wil je natuurlijk niet dat hun hele leven daarom draait.
 • Ex-relaties zijn met een reden ex-relaties. Het is prima om hier samen over te praten als er nodige informatie uit komt, maar zet dit niet zomaar op je profiel. Het is een onderwerp om later in de relatie aan te snijden.
 • Lees je profiel nog even goed na, en check of er spelfouten in voorkomen. Je kan desnoods een goede vriend of vriendin vragen om het te controleren. 

Ben je nu helemaal klaar om je profiel aan te maken? Lees dan onze reviews over verschillende datingsites zoals Relatieplanet. Dit is een van de meest populaire datingsites in Nederland. Wie weet vind je daar wel je nieuwe partner!

Bezoek Relatieplanet

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden