Drie Tips om Jouw Ideale Datingsite te Vinden

Drie Tips om Jouw Ideale Datingsite te Vinden

Drie Tips om Jouw Ideale Datingsite te Vinden
2 juli 2020

Online dating is populair vanwege verschillende redenen. Zo doorbreekt het niet alleen de oude gewoontes van het ontmoeten van singles bij jou in lokale kroegen en cafés, maar heb je met een website nog meer kansen om je ideale partner te inden. Je kan namelijk zelf aangeven wie je wil ontmoeten, waar je naar op zoek bent, en hoe je jezelf neerzet. Al met al maakt de onlinedatingwereld het mogelijk om binnen no-time een date te vinden. Toch is het wel belangrijk om een website te kiezen die bij je past, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, of juist een date helemaal misloopt. Maar wat maakt een goede website? En wat maakt de beste datingsite voor jou?

De Beste Datingsite

Eén van de aspecten die erg belangrijk zijn op een datingsite is het slagingspercentage, zeker wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie. Veel datingsites hebben daarom een sectie op de website met echte ervaringen van leden van de site (of ex-leden in het geval van succes). Hier kan je verhalen lezen van zowel singles als succesvolle relaties die gebruik hebben gemaakt van deze website. Let goed op hoeveel van de totale reacties daadwerkelijk succes hadden op deze website en onthoud dit. Deze informatie kan je namelijk enorm goed helpen om erachter te komen wat je kan verwachten van deze website. Parship geeft bijvoorbeeld aan dat zij een succespercentage hebben van ongeveer dan 1 op de 3 personen, namelijk 38%. 

Datingsite Lidmaatschap

Het tweede ding waar je op moet letten bij een datingsite is het lidmaatschap. Denk hierbij aan het totaalaantal actieve leden die gebruik maken van de website. Zo kan een datingsite wel miljoenen leden hebben, maar wanneer driekwart al een jaar geen gebruik meer heeft gemaakt van de site, dan neemt het aantal mogelijk matches ook erg af. Hoe meer gebruikers, hoe groter de kans is op een succesvolle match. Let dus vooral op het totaalaantal actieve gebruikers. Relatieplanet geeft aan dat zij meer dan 85.000 actieve singles hebben. Let als laatste ook op de kosten van een lidmaatschap. Je kan wel een fortuin uitgeven aan een lidmaatschap, maar als er bijna geen actieve leden zijn, is het vooral zonde van je geld. Sommige websites hebben een gratis lidmaatschap, anderen vragen om een kleine maandelijkse vergoeding om van alle functies gebruik te kunnen maken. 

Gebruiksvriendelijkheid datingsite

Als laatste is het essentieel om te letten op de gebruiksvriendelijkheid van de website. Het moet namelijk zo zijn dat je zonder problemen de website kan navigeren, zelfs wanneer je totaal geen verstand hebt van computers. Een fijne gebruikservaring helpt om je tijd te besparen, omdat je geen problemen hebt met het navigeren van de website. Een goede datingsite zou daarom eigenlijk met een kleine gebruiksgids moeten komen. Dan leer je gelijk over de interface en krijg je tips hoe je je slagingskansen kan verhogen. 

Naast een goede gebruiksvriendelijkheid, zou een datingsite ook een goed supportsysteem moeten hebben. Heb je vragen? Dan kan je die makkelijk stellen aan een team professionals die tijdens werkdagen of 24/7 bereid zijn om je vragen te beantwoorden. Hoe vriendelijker het supportteam, des te beter is je gebruikservaring. 

Relatieplanet heeft de website onlangs aangepast waardoor de klantenservice van 09.00 uur tot wel 23.00 uur beschikbaar is!

Bezoek Relatieplanet

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden