Apps van Dating sites: Lexa en Relatieplanet

Apps van Dating sites: Lexa en Relatieplanet

10 april 2020

datingsite appsTegenwoordig heb je bijna overal een app voor, muziek luisteren, videos kijken, het nieuws volgen, in contact blijven met je vrienden, je rekeningen bijhouden, etc. Er is bijna niets waar géén app voor is. Onze manier van daten neigt een beetje naar dezelfde kant hierin. Er zijn namelijk genoeg apps die specifiek voor het online daten zijn gemaakt, kijk maar naar Tinder, Happn, Pepper en Lexa. Er zijn hierbij zowel bekende als onbekende apps, maar wel hebben ze allemaal een ding gemeen: ze promoten allemaal online dating. Hoewel apps dus heel fijn in het gebruik zijn, lijken ze ook wel vluchtige dates te promoten: alles moet tegenwoordig namelijk snel. Is dat wel gewenst?

Apps van Dating sites

Inmiddels hebben vrijwel alle grote online spelers een app ontwikkeld. Lexa en Relatieplanet vallen hier ook onder. Je zal ze vast wel eens zijn tegengekomen. Apps zijn ideaal wanneer je je niet bij je computer bevindt, of wanneer je aan het reizen bent. Toch geven ze je niet dezelfde gebruikerservaring als datingwebsites. Deze hebben namelijk vaak toch echt meer functies. In dat geval moet je uiteindelijk je computer en app combineren om een beetje goed te kunnen communiceren. Apps beperken je dus best wel wanneer je een beginnende relatie wil opbouwen. 

Lexa

Lexa is en blijft een van de grootste en meest bekende Nederlandse datingsites. Daarom is het heel fijn dat Lexa de mogelijkheid tot het gebruiken van een app heeft. Je kan deze downloaden op zowel Android als iOS, maar ook op je Windows telefoon. Daarnaast heeft Lexa als voordeel dat alle functies binnen de app hetzelfde zijn als op de computer. Dat is nog eens een win!

Relatieplanet

Relatieplanet begon ook met het openbaarstellen van hun app. Ze zijn hier echter van op teruggekomen en bieden nu juist een voor de mobiele telefoon geoptimaliseerde website aan. Zo kan je op elk apparaat gebruik maken van de website zonder dat je in moet leveren op functies of vertragingen. Daarnaast scheelt het ook veel opslagruimte op je mobiel!

Conclusie

Dating apps kunnen heel fijn in het gebruik zijn, ondanks het vluchtige imago dat ze hebben. Wel kan je op deze manier een goede indruk van een mogelijke date krijgen waardoor je later op een ander platform verder kan praten. Ook kunnen apps als ondersteuning van de websites werking voor een goede gebruikservaring. 


Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden