Daten Voordat het Daten Genoemd werd

Daten Voordat het Daten Genoemd werd

7 oktober 2019

Vroeger had daten nog geen naam. Het werd wel gedaan, maar het werd niet benoemd. Hoe komt het dat we in het heden daten wel een naam hebben gegeven, en waarom noemen we het “daten”? Het woord dating komt uit Amerika, waar daten nog steeds vaak als een formele afspraak wordt gezien. Inmiddels is het woord overal in Europa bekend. Het leek ons leuk eens in de geschiedenis van het daten te duiken. 

Een feestje zonder date

In Amerika is het gebruikelijk een “plus-one” mee te nemen naar een feest. Je wordt zelfs raar bekeken wanneer je dat niet doet. In Europa is dat anders, zeker in Nederland. Iedereen gaat gewoon naar een feestje, met of zonder partner. Dit komt omdat je op het feestje zelf ook andere singles kan ontmoeten die niet altijd even schuw zijn van een leuke date na het feest. Als ook die avond een succes was, volgde er vanzelf meerdere dates. 

Hoe een hobbelige busrit tot een leuke date kan leiden

Hoe vaak het nu nog gebeurt is me onbekend, maar een tijd geleden gebeurde het nog wel eens dat er op de tram of in de metro een gesprekje werd aangeknoopt. Tegenwoordig zijn we toch wat voorzichtiger om niet creepy over te komen. Toch kan het nog steeds voor leuke gesprekken zorgen als je beleefd blijft en iemands privacy respecteert. Wie weet is diegene ook geïnteresseerd en komt er nog wat moois uit voort. 

Een mooi gebaar

Het zal je vast wel eens overkomen zijn dat het meisje dat wekelijks om 15.00 uur bij jouw werk een koffie komt drinken er wel erg leuk uit ziet. Terwijl het lijkt alsof het vroeger veel makkelijker was om een gesprek aan te knopen, kan dat nu nog steeds! Als je als barista werkt kan je makkelijk zorgen dat de standaard koffie al klaar staat, met een complimentje erbij. Als je dagelijks samen op de bus staan te wachten, neem je een keer een extra koekje mee van huis. 

Het is een simpel gebaar, komt niet creepy over overheersend over en geeft een mooi moment om een gesprek aan te knopen. Je wil niet weten hoeveel van onze grootouders elkaar op deze manier hebben leren kennen! Vraag maar eens rond in je familie, je zal nog verrast worden!

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden