(Online) Daten als Alleenstaande Ouder

(Online) Daten als Alleenstaande Ouder

(Online) Daten als Alleenstaande Ouder
2 juli 2020

Volgens het CBS zijn er bijna 600.000 gezinnen met alleenstaande ouders in Nederland. Er kunnen hier natuurlijk verschillende redenen voor zijn geweest: vreemdgaan, uit de kast komen, geen connectie meer hebben, ongewenste zwangerschappen, noem maar op. Daten kan al lastig genoeg zijn wanneer je kinderloos bent, maar mét kinderen en zonder partner, kan het nog best een grote uitdaging zijn om een toekomstige long-term partner te vinden. Ze moeten het namelijk niet alleen met jou kunnen vinden, maar ook met je kind(eren), en sommige mensen durven dat simpelweg niet aan. Toch kan online daten een goede oplossing bieden, ook voor single ouders!

Kan je door de bomen het bos niet meer zien

Tegenwoordig zijn er overal keuzes, je wordt er bijna mee doodgegooid. Bestel je maaltijd hier, of hier! Koop je kleding online, of in een fysieke winkel. Breng je kinderen naar een natuurschool of een school in de stad, etc. Vroeger was alles een stuk makkelijker. Je had het internet niet, je kon elkaar niet zo makkelijk bereiken, en je moest via een landlijn of telefoonbox met iemand bellen. Tegenwoordig werkt het allemaal anders. Met één druk op de knop, kan je contact opnemen met wie je maar wil. Zelfs aan de andere kant van de wereld. Je hoeft je niet meer te beperken tot je eigen woonwijk, of stad. 

Hoewel de kans op een toekomstige partner hierdoor aanzienlijk toeneemt, moet je wel goed blijven opletten dat deze partner ook geschikt is voor je kind(eren).  

Het fijne aan online daten is dat je bij voorbaat al kan aangeven waar je naar op zoek bent, en wie jij bent. Zo weet elke potentiële match van tevoren al dat je kinderen hebt, en hoeven ze niet met je te matchen als zij daar niet naar op zoek zijn. Wees zo specifiek als je maar wil! Ook tijdens het zoeken naar een partner kan je zelf zien of iemand geschikt zou zijn voor je of niet, je kan zelfs op naam zoeken! Veel mensen schrikken van het woord “kind,” dus met deze methode heb je dat probleem al uit de weg geruimd.

Dankzij deze filter optie weet je dus al snel dat wanneer je met iemand chat, zij ook daadwerkelijk interesse hebben in een relatie met kind. Zo nu en dan komt er nog een rotte appel tussen, maar in de meeste gevallen heb je daar geen last van. Je kan bijna direct een date inplannen!

Datingsites voor alleenstaande ouders

Je hebt binnen de datingwereld verschillende niche datingsites. Denk hierbij aan Parship voor hoger opgeleiden. Je hebt echter ook websites die zich speciaal richten op alleenstaande ouders, zoals alleenstaandemamas.nl of alleenstaandevaders.nl. Dankzij deze websites weet je zeker dat het voor de ander geen probleem is wanneer je al een kind hebt. De grootste zorg is dan al verdwenen, maar je moet nog steeds een klik met iemand hebben natuurlijk. Praat dus gezellig over je hobby’s en interesses, wat je nog wil bereiken, en wat je zoekt in een partner. Dit creëert een band van vertrouwen. Wanneer je je dan goed genoeg voelt over deze date, kan je een datum prikken om af te spreken!

Kortom: voor iedereen is het mogelijk om te daten, dus ook voor alleenstaande ouders met één of meerdere kinderen. Zodra je je openstelt voor het idee, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn genoeg mensen op zoek naar een ideale partner, of ze nu een kind hebben of niet.


Bezoek Alleenstaande mamas

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden