Swingen: Het Nieuwe Relatietype

Swingen: Het Nieuwe Relatietype

28 oktober 2019

swingenSwingen wordt steeds populairder waardoor het lijkt alsof het eigenlijk pas net op de markt is. Dat is echter helemaal niet zo! Swingen werd vroeger al veel vaker gedaan, maar wel stiekem. Tegenwoordig kunnen mensen er makkelijker voor uit komen en zijn er ook clubs en websites speciaal voor swingers gemaakt. Ondanks dat er nog steeds niet heel veel over gepraat wordt, stijgen de cijfers van stellen die het doen wel. De meeste van deze stellen doen het dan ook echt alleen omdat ze het leuk vinden, en niet om een partner tevreden te stellen.

Een veelvoorkomende vraag is “waarom zouden mensen willen swingen als ze al een relatie hebben?”. Toch is het helemaal niet zo gek. Mensen zijn niet allemaal monogaam, en daarom gaan sommigen ook vreemd. Wanneer zowel jij en je partner veel van elkaar houden, kunnen twee extra bedpartners erbij geen kwaad. Je kan er zelf voor kiezen of het een platonische seksdate blijft of dat jullie daadwerkelijk gaan “daten” met dit andere stel. Ook kan je er voor kiezen hoe vaak je dit doet. Met z’n tweeën seks hebben hoeft helemaal niet saai te zijn, maar een aanvulling kan ook spannend zijn!

Het grootste breekpunt in een relatie kan door het vertrouwen komen. Bij swingers heerst er vaak meer vertrouwen onder elkaar dan bij andere stellen. Dit komt omdat er duidelijke afspraken worden gemaakt en je kan openlijk fantaseren over andere bedpartners met elkaar. Het zorgt voor een hechte band.

Blijft het spannend in de relatie van swingers?

Swingen is een manier om te experimenteren met anderen. Je leert nieuwe dingen, nieuwe posities en nieuwe gevoelens van jouw eigen lichaam. Dit kan je allemaal meenemen naar de keren dat je alleen met je eigen partner seks hebt. Je kan nieuwe dingen uitproberen en daarvan genieten. Swingers experimenteren ook met seksualiteit, zo zijn er steeds meer mannen die met andere mannen experimenteren terwijl hun vrouwen samen bezig zijn. Zo kom je ook weer nieuwe dingen over jezelf te leren. Als de seks in je relatie goed is, is de kans groot dat de rest van je relatie ook heel goed is. 

Geeft swingen dan een betere relatie? Zo simpel is het antwoord niet, maar in de meeste gevallen wanneer de seks goed is en de communicatie goed is, heb je een betere relatie. Als er geen andere dingen gebeuren die voor een breuk kunnen zorgen, is de kans groot dat je nog lang met je partner samenblijft.

Als swingen dus leidt tot een goede relatie waarbij beide partners openlijk kunnen fantaseren over het delen van het bed met anderen, dan zorgt dat voor een stevige vertrouwensband. Voor sommige stellen zal swingen dus al snel een nieuwe norm voor een gezonde relatie vormen. 

Bezoek SDC (Swingers Date Club)

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden