Swingers Dating, een Kleine Gids

Swingers Dating, een Kleine Gids

5 februari 2020

Wat is swingen?

swingers datingSwingen gebeurt al decennia lang, maar omdat er zo lang een taboe op het onderwerp heeft gelegen lijkt het nu alsof het net nieuw is. Hoewel er nog steeds niet zo veel over wordt gesproken, is het tegenwoordig makkelijker om het over swingen te hebben of om specifieke websites daarvoor te bezoeken. Ook stijgen de cijfers van stellen die swingen. Het grootste gedeelte hiervan zijn stellen die het vanuit hun plezier doen. 

Toch komt er nog regelmatig een vraag naar voren “waarom zouden met anderen swingen als ze al een relatie hebben?”. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo gek. Niet iedereen is monogaam, en sommige mensen houden ervan om seksuele vrijheid te hebben. Soms kiezen mensen er dan voor om vreemd te gaan. Andere mensen gaan er juist samen voor en kiezen een ander stel om het bed mee te delen. Als stel heb je de keuze om een langdurige relatie met een ander stel aan te gaan, of dat jullie het bij één gezellige avond houden. Hoe vaak je het doet verschilt ook per persoon. In een gezonde relatie is swingen geen must, maar juist een leuke aanvulling op het plezier dat jullie samen al beleven.

Het grootste probleem in relaties van mensen die swingen is het vertrouwen. Swingers hebben over het algemeen meer vertrouwen in hun partner dan niet-swingende stellen. Dit komt mede doordat er duidelijke afspraken zijn gemaakt en je openlijk kan fantaseren over andere bedpartners. Zo houd je een hechte band met je partner.

Samen swingen?

Wanneer je swingt met anderen, is dit een goede manier om op seksueel gebied te experimenteren. Je leert nieuwe technieken, posities, gevoelens, en je leert je eigen lichaam beter kennen. Wanneer je dan weer seks hebt met je eigen partner, kan je deze nieuwe kennis toepassen voor nog meer spannende slaapkameractiviteiten. Stellen experimenteren ook graag op het gebied van seksualiteit. Zo zie je nog vrij regelmatig dat de mannen of vrouwen onderling ook met elkaar bezig zijn. Zo kom je weer wat nieuw te weten over jezelf. Wanneer je een bevredigend seksueel leven hebt in je relatie, is de kans groot dat je voor de rest ook een goede relatie hebt. 

Zorgt swingen er dan voor dat je een betere relatie hebt? Zo simpel is het helaas niet. Hoewel er in de meeste gevallen een sterke relatie wordt gevormd, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Er zijn natuurlijk altijd andere factoren die kunnen leiden tot een relatiebreuk. 

Swingen zorgt er wel voor dat je als partners vrijer kunt praten over seksuele fantasieën, dat helpt al gauw om de band te versterken. Voor veel stellen zal swingen dus al snel een nieuwe en gezonde bezigheid binnen de relatie zijn.

Hoe stel je swingen voor aan je partner?

Sommige mensen vinden het idee van een volledige partnerruil heel spannend, terwijl anderen liever alleen met een ander persoon willen zoenen. Wanneer je je in een langdurige relatie bevindt, kan de gedachte van swingen erg aantrekkelijk zijn. Je deelt namelijk je partner met een ander en dat is een heel spannend concept. Wat doe je echter wanneer maar één van de twee partners heeft nagedacht over swingen? En wat doe je als je partner helemaal geen interesse heeft?

Introduceer het onderwerp

Voordat je gelijk in het diepe duikt en het gesprek aangaat, is het verstandig om in ieder geval een beeld te hebben van hoe je partner denkt over swingen. Je kan dit namelijk op verschillende manieren aanpakken. Begin eens met het voorlezen van ervaringen of gedachten van anderen en dan aan je partner vragen wat zij daarvan vinden. Daarnaast kan je ook direct aan je partner vragen wat zij van swingen weten en wat ze ervan vinden. Soms kloppen hun gedachtes over swingen namelijk niet. Er zijn namelijk veel mensen die swingen als een vorm zien van vreemdgaan voor mensen die niet echt “durven”. Swingen is dat juist helemaal niet! Het is een extra in een relatie wat tussen twee of meerdere mensen plaatsvindt. Zie het als een brownie. Je kan prima van een brownie genieten zonder caramel, maar met caramel is toch een extra verwennerij. 

Aan de reactie van je partner kan je zien hoe zij denken over swingen. Dan zal je uiteindelijk toch een keer de vraag moeten stellen of hij/zij met je wil gaan swingen. Duik er dan ook niet gelijk in, maar ga eerst pootjebaden. Bezoek eens een website, lees een paar blogs, en meld je aan op een swingers datingsite. 

Wat als het een gevoelig onderwerp is?

dating swingersWanneer je partner niet positief reageert op het swingen, kan je het beter eerst even laten rusten. Dan kan je desnoods na een paar weken of maanden vertellen hoe je er over denkt. 

Wanneer je partner echter instemt is dat geweldig nieuws! Het is natuurlijk wel belangrijk dat jullie rustig aan beginnen. Bezoek dus eens een swingersclub met z’n tweeën zonder dat jullie een plan hebben gemaakt om daadwerkelijk te gaan swingen. Zo kan je op een gezellige en veilige manier de sfeer proeven. De spanning zorgt al gauw voor een leuke ervaring met alleen jullie twee. Daarnaast kan je ook met al meer ervaren vrienden of familieleden praten om hun ervaring te horen. 

Online kan je ook verschillende websites vinden die swingers dating aanbieden. Daarop vind je allerlei mensen die ook graag willen swingen. Je kan dan afspreken in een club, bij iemand thuis, of op een feestje. Een swingers party hoeft niet alleen maar uit twee stellen te bestaan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, toch?

Er is dus genoeg te doen als nieuw stel in de swingerswereld. Let echter goed op je partner en informeer ze goed. Wanneer zij daar echter nog geen behoefte aan hebben, gun ze dan de tijd om het te overdenken en laat het onderwerp even rusten.

Swingers Datingsites

Nu je een beetje een idee hebt van wat swingen is, wordt het tijd om je te introduceren aan de wereld van swingers websites. Het kan in “real-life” namelijk nog wat lastig zijn om andere swingers te vinden. Met behulp van deze website weet je zeker dat dit stel ook op zoek is naar een swingstel. Hier hebben we een populaire datingsite voor je gekozen en leggen we je uit wat je allemaal kunt verwachten. 

Swingers Date Club (SDC.com)

SDC.com is een van de grootste internationale swingers datingsite die er is. De website is erg direct en je waadt je gelijk in een wereld van seksblogs, tips & tricks, en leuke events. Ook kan je alvast even spieken in de database. Wanneer je je aanmeldt kan je actief op zoek gaan naar andere stellen. Wil je echter meer functies? Dan werkt een betaald abonnement het beste voor je. Daar gaan we later dieper op in.

Privacy op datingsites

Swingers zijn er van elke afkomst, elk geslacht en elke seksuele voorkeur. Toch wordt swingen nog niet door iedereen geaccepteerd. Daarom is het belangrijk om je seksuele lifestyle niet té openbaar te maken. Veel websites zijn erg discreet en zijn daar ook trots op. Je hoeft namelijk bijna nooit met je gezicht op foto’s te staan op je profiel, maar kan je een gesloten album maken met deze foto’s waarbij je alleen aan mensen die je vertrouwt het wachtwoord geeft. Ook zijn naaktfoto’s geen must, maar wel toegestaan. 

Beginnen op een swingers datingsite

Zo. Je hebt besloten om je aan te melden op een datingsite, maar hoe werkt swingen nu eigenlijk? Kijk allereerst even op je gemakje rond. Voordat je gaat swingen is dat sowieso verstandig. Zo zie je welk type stel je leuk vindt, of er een klik is en op welke manier jullie willen swingen. Er zijn namelijk verschillende vormen van swingen. Wij hebben er een paar voor je opgeschreven.

 • Softswap (same room): de partners wisselen en blijven in dezelfde ruimte. Je zoent wat met het andere stel, en voelt misschien een beetje. Aan seks en/of voorspel wordt nog niet gedaan.
 • Fullswap (same room): de partners wisselen en blijven in dezelfde ruimte. Je hebt daar seks met elkaar met alles erop en eraan binnen de door jullie afgesproken regels.
 • Softswap (aparte ruimtes): de partners wisselen en gaan naar verschillende ruimtes. Ze zoenen wat met het andere stel en voelen misschien een beetje. Er wordt nog niet aan seks of voorspel gedaan.
 • Fullswap (aparte ruimtes): de partners wisselen en gaan naar verschillende ruimtes. Ze hebben seks met elkaar met alles erop en eraan binnen de afgesproken regels. 

Er zijn nog veel meer variaties op swingen, maar deze komen het meeste voor. Wel is het belangrijk om van tevoren met je partner, maar ook met het andere stel regels en grenzen te stellen. Zo voorkom je met gemak problemen.

Contact opnemen

Wanneer je een interessant stel hebt gezien kan je hun profiel een like geven. Als zij jullie ook leuk vinden, dan heb je (net als met elke andere datingsite) een like-match. Daarna kunnen jullie wat berichten versturen en misschien zelfs een keer afspreken om elkaar beter te leren kennen. Natuurlijk kan je dat ook doen door middel van de chat functie. Als jullie een klik hebben, kan je er een spannendere avond van maken door door te gaan naar de slaapkamer. Swingen is heel opwindend, maar zorg ervoor dat beide partijen ervan blijven genieten!

Swingers Date Club SDC: inloggen en kosten

SDC (Swingers Date Club) is van origine een Amerikaanse website die zich heeft gespecialiseerd in swingende stellen. Deze website is beschikbaar in meerdere landen (waaronder Nederland) en heeft daardoor een groot aanbod aan leden. Voor nieuwe mensen is een gratis abonnement erg aantrekkelijk, maar hoeveel is dit abonnement waard? En is het wel een betrouwbare website?

Gratis lidmaatschap

swingers date club sdcDe standaardtaal van de landingspagina is Engels en elk land heeft zijn eigen inlogopties en taal. Op de hoofdpagina kan je verschillende blogs vinden met sekstips, nieuwsbrieven, georganiseerde reizen en events. In de openbare database kan je al even kijken naar wat leden, maar je kan niet veel met deze informatie tenzij je een account aanmaakt. Je kan dan je locatie invullen en gebaseerd daarop worden er mensen in de buurt aanbevolen. 

Je kan niet veel met een gratis lidmaatschap. Je mag eenmalig je profiel aanpassen en meerdere foto’s uploaden. Je kan profielen bekijken, maar wel maar één foto. Ook kan je reageren op mails, maar kan je zelf geen mails of likes versturen. 

Volledig abonnement SDC

Wanneer je een volledig lidmaatschap op SDC wil, heet dit een “Full Membership.” Deze is echter niet goedkoop, maar geeft je wel alle handige functies die we hieronder zullen bespreken. Er zijn vijf verschillende abonnementen, waarvan elk langer lidmaatschap goedkoper is. 

 • Eén maand kost €24,95
 • Drie maanden kosten €49,95
 • Zes maanden kosten €79,95
 • Twaalf maanden kosten €119,95
 • Je kan ook voor een lifetime abonnement kiezen. Een aantal keer per jaar promoten zij deze op de website en via de mail. Het bedrag dat je dan betaald is eenmalig €250,00. Daarna hoef je nooit meer een abonnement af te sluiten mits je je profiel behoudt.

Wat zit er allemaal inbegrepen in het volledige lidmaatschap?

Het hebben van een betaald abonnement brengt veel voordelen met zich mee. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. 

 • Je kan onbeperkt je profiel aanpassen
 • Je mag meer foto’s uploaden en privé albums aanmaken
 • Je kan andere leden liken en berichtjes sturen
 • Je kan anderen valideren en zelf validaties ontvangen
 • Je kan chatten in de chatroom, ook met webcam
 • Een speeddate aanmaken
 • Jezelf toevoegen aan de gastenlijst van feesten
 • Alle foto’s van andere leden bekijken tenzij ze deze privé hebben gezet
 • Een reisplan maken en toevoegen aan de kalender
 • Je kan je aansluiten bij meerdere SDC-groepen
 • Je mag blogs schrijven en lezen
 • De voyeur cam gebruiken
 • Je foto’s en video’s in de spotlight zetten
 • Een tweede locatie toevoegen aan je profiel
 • Een party plaatsen (met goedkeuring van de admins)
 • Services aanbieden (ook met goedkeuring van de admins)
 • Meedoen aan wedstrijden

Zoals je ziet kan je véél meer met een betaald abonnement dan met een gratis lidmaatschap. In verhouding daarmee vallen de kosten toch nog best mee. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om naar een swingersclub te gaan, maar met twee bezoeken zit je al snel aan de kosten van een lifetime abonnement bij SDC. En op SDC kan je al snel meer stellen ontmoeten dan via welke club dan ook. Het enige nadeel is helaas dat je niet al te veel discretie hebt doordat de profielen openbaar bezocht kunnen worden door niet-leden. In de ogen van de Europese norm is dat dan ook een minpunt. 

Bezoek SDC (Swingers Date Club)

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden