De meeste gebruikte dating apps

De meeste gebruikte dating apps

Bekende en minder bekende apps

De meeste gebruikte dating apps
10 december 2020

Een ieder heeft wel eens gehoord van online dating. Sommigen doen aan online dating via een datingwebsite en weer andere maken gebruik van dating apps. In dit artikel zullen de meest bekende dating apps en een korte uitleg aan de orde komen. 

Lexa 

Lexa is namelijk een datingwebsite, die erg populair is in Nederland. Deze site behoort tot een van de beste en populairste online dating platformen om een date of relatie te vinden. Deze site heeft uiteraard ook een eigen dating app. Het gemak dient immers de mens. Je bent met de app niet alleen overal en altijd bereikbaar, maar je kunt ook op elk moment van de dag op je gemak de interessante profielen van andere gebruikers op de app doornemen. Lexa is wel een wat serieuzere app. Je kunt deze onder andere gebruiken als je op zoek bent naar een leuke date met iemand, wat misschien wel resulteert in een relatie. 

Parship 

Ben je op zoek naar een serieuze date, dan moet je zeker wezen op de dating app van Parship. Zowel de site als de dating app staan bekend om het groot aantal succesvolle relaties, die tot stand zijn gekomen als gevolg van de diensten van deze site. De reden waarom Parship daarin zo succesvol is, is omdat de app gebruik maakt van een uitgebreide persoonlijkheidstest. Ieder nieuw lid van Parship dient deze in te vullen, en daaruit wordt bepaald welke partners goed bij je zouden kunnen passen. Deze test is wetenschappelijk onderbouwd, en lijkt dus ook erg goed te werken, gezien het groot aantal succesvolle relaties, die tot stand komen via deze site. 

Bumble

Bumble is eigenlijk een dating app welke dezelfde werking heeft als Tinder, maar is alleen meer bestemd voor vrouwen. Deze dating app vereist van vrouwen, dat zij eerst een bericht sturen naar de man. Als de man niet binnen 24 uur een bericht terugstuurt, dan verliest hij de potentiële match. De timer van deze app is ontworpen om contact aan te moedigen, en sommige gebruikers stellen die functie echt op prijs. Als je echter iemand bent, die vaak uitstelt, dan is Bumble misschien toch niet iets voor jou. Omdat vrouwen eerst een bericht moeten sturen, wilt het er soms op lijken, dat Bumble de neiging heeft om de iets onzekere mannen te elimineren. Al met al wel een interessante dating app voor vrouwen, die durf en moed hebben om als eerste het contact te leggen met een potentiële match. 

Hinge 

Oorspronkelijk was deze app gericht op gemeenschappelijke connecties en wederzijdse vrienden, die jij en een potentiële partner deelden op Facebook. Omdat dit geen succes was werd de app waar nodig geüpdatet en aangepast. Hinge heeft de app ontworpen om gebruikersprofielen boeiender (en nuttiger) te maken dan bij apps zoals Tinder. Je hebt de mogelijkheid om veel nuttige informatie weer te geven, die doorslaggevend kunnen zijn bij het vinden van een goede match. Je kunt denken aan bijvoorbeeld politieke voorkeur, je religie, je frequentie van alcoholgebruik of zelfs je interesse om ooit kinderen te krijgen. De prompts van Hinge helpen je verder om bijzondere profielen te maken. De huidige slogan van Hinge is simpelweg "Ontworpen om te worden verwijderd". Als je een serieuze relatie zoekt, dan is deze dating app zeker een aanradertje. 

Tinder

Of je nu op zoek bent naar een one night stand of een langdurige relatie, bij Tinder kom je ongeacht je voorkeur zeker aan je trekken. Het is eigenlijk de eerste stop voor degenen, die de datingwereld betreden. Als je de kansen wilt spelen als het gaat om online daten, moet je waarschijnlijk swipen waar iedereen swipet. Aan de positieve kant zijn de profielen van Tinder kort, waardoor je snel een besluit kan nemen of je een gebruiker leuk vindt of niet. Het nadeel hiervan is echter, dat de korte profielen het moeilijker maken om erachter te komen waar naar mensen echt op zoek zijn. Als je heel weinig over een persoon weet, kan de eerste kennismaking ook uitdagender worden. Je zult door een zee van profielen moeten waden, waardoor het gemakkelijk wordt om mensen te passeren die je misschien onder verschillende omstandigheden een kans hebt gegeven.

OkCupid

De profielen van deze datingsite zijn veel uitgebreider dan de meeste datingsites. Veranderingen aan de app hebben ervoor gezorgd, dat de app een beetje meer is gaan lijken op Tinder. De focus is dus meer gericht op swipen en het elimineren van de mogelijkheid om een ​​gebruiker berichten te sturen zonder eerst met hen te matchen. Je kunt nog steeds een bericht verzenden, het wordt alleen niet weergegeven in de inbox van de ontvanger, tenzij er een match is. 

Happn

Happn is een dating app welke je matcht met mensen, die fysiek in je buurt zijn. Het is een uniek concept en nuttig voor mensen, die iemand ook fysiek willen ontmoeten. De app kan handig zijn als je op zoek bent naar een date met je directe buren. Je zult merken, dat de werking van deze app ook veel weg heeft van dat van Tinder. Het enige verschil is dat bij Happn de andere gebruikers zich in de buurt van je vinden of dat jullie elkaar paden hebben doorkruist wat niet het geval bij Tinder is of hoeft te zijn. 

Her 

Er zijn ook een aantal dating apps, die gericht zijn op de LGBTQ gemeenschap. Toch is het fijn voor vrouwen om een ​​eigen dating app te hebben. Deze dating app is afgestemd op lesbische, biseksuele en queer vrouwen. Ben je dus op zoek naar andere gelijkgestemde vrouwen, dan kun je gerust deze app downloaden, jezelf registreren en de profielen van de andere gebruikers doornemen. Is er een leuke profiel ertussen, dan kun je uiteraard contact opnemen met de persoon. Wie weet scoor je vandaag nog een hete ‘her’ date. 

Bezoek Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden