Pepper   50liefde   50plusmatch   Ondeugend daten  Lexa   Relatieplanet   Parship    EliteDating    Hete profielen   FlirtPlek    Victoria Milan   Seksbuddy  Dreammatch

Kassa datingsites test

Vorige week heeft het programma Kassa van de VARA een uitzending gedaan over datingsites. Zij onderzochten tien sites om uit te zoeken hoe betrouwbaar ze zijn, hoe het met de zoekprofielen zit en met de privacy. Daarnaast werd ook de gebruiksvriendelijkheid onder de loep genomen.

De datingsites die slecht scoren zijn Dating-50plus.nl en Lexa. Als matig worden de sites Actief50, Vijftigplusdating en Pepper bestempeld. Paiq en Parship halen een voldoende en als beste komen uit de test de sites  e-Matching, Relatieplanet en 50plusmatch.

Wat was er dan volgens Kassa goed of slecht aan deze sites?

Hier volgt een beknopte bespreking:

  1. e-Matching: Een overzichtelijk site, berichten via de privé mail en een uitgebreide zoekfunctie
  2. Relatieplanet: Eveneens overzichtelijk, erg actieve site met evenementen en ook weer een uitgebreide zoekfunctie
  3. 50plusmatch: Erg veelzjdig en makkelijk in gebruik. Er is een community voor activiteiten en gratis en betaalde leden kunnen met elkaar communiceren.
  4. Paiq: Per dag 1 match, mogelijkheid om foto’s onscherp te maken, bij aankoop credits worden foto’s meteen scherp.
  5. Parship: aan de prijs, minimaal een half jaar lidmaatschap daarna prijsverhoging. Een beperkte zoekfunctie. Via persoonlijkheidstest passende partnervoorstellen
  6. Actief50: Gratis alleen meer gericht op 65plus. Weinig aanbod en erg beperkte zoekfunctie. Het is meer een gezelschapsite.
  7. Vijftigplusdating: Credits zijn duur, weinig aanbod en beperkte zoekfunctie. Site is wel zeer recent onder het mes gegaan waardoor er wel veel aanpassingen zijn.
  8. Pepper: Leuke interactieve site, maar helaas weinig info over de profielen. Profielfoto’s zijn verplicht, maar je kan niet zien wie gratis lid is en wie niet.
  9. Lexa: Grote datingsite mer erg veel aanbod, echter wel onoverzichtelijk onzorgvuldig en het upgraden is aan de dure kant. Bij LexaMore kan je een persoonlijkheidstest laten doen om zo meer passende partnervoorstellen te krijgen.
  10. Dating-50plus: Weinig aanbod en een erg rommelige datingsite. Er zijn georganiseerde evenementen, maar het is niet duidelijk wie gratis of een betalend lid is.

De uitslag is duidelijk, zowel e-Matching, Relatieplanet als 50plusmatch worden als goed omschreven. Zelf aan het kijken naar een site of zelf ervaringen? Neem dan snel even een kijkje.

Bekijk hieronder de uitzending:

 

Recente acties en artikelen

Pas op voor datingscam!

Datingscam en misleiding op datingsites, dat is iets waarmee we niets te maken willen hebben uiteraard. Wij zien iedere dag meerdere scammers langskomen in de review die we doen voor onze datingsites Knuz.nl en Relatieklik.nl. Als be...

9 juni 2017

3 dagen gratis op Pepper!

Pepper heeft een leuke actie speciaal voor jou. Je kunt nu 3 dagen 100% gratis van alle functionaliteiten op Pepper gebruikmaken.Na die 3 dagen zit je nergens aan vast!Probeer het dus gewoon eens uit en bekijk welke leuke si...

19 mei 2017